Kijktip Amazon Prime: The Wilds

The Wilds

Alle series op Netflix uitgekeken en toe aan een nieuwe serie op een andere streamingdienst? Houd je van series als Lost, Riverdale of Stranger Things? Misschien is The Wilds dan wel iets voor jou. In deze kijktip over The Wilds lees je alles over de spannende dramaserie op Amazon Prime!

Waar gaat de dramaserie over?

In The Wilds stort een vliegtuig vol met tienermeiden neer op een onbewoond eiland. De overlevenden moeten al hun survivalskills inzetten om te overleven op dat mysterieuze eiland. De meiden leren elkaar daardoor geforceerd beter kennen. En ze komen erachter dat ze eigenlijk helemaal niet zo heel veel verschillen, ook al komen ze van verschillende achtergronden. In de serie worden allerlei onderwerpen aangekaart en onderzekerheden en trauma’s gedeeld. Daarnaast zit er in The Wilds een flinke dosis spanning, waardoor je de serie gelijk helemaal wil bingen.De hele serie wordt verteld met flashbacks. We ontmoeten de tienermeiden voor het eerst nadat ze vermoedelijk van het eiland zijn gered. Ze worden vastgehouden in een beveiligde onderzoeksfaciliteit en twee mannen interviewen hen, een voor een, over de omstandigheden van het vliegtuigongeluk en hun ervaringen op het eiland. Ze zien er allemaal beschadigd en getraumatiseerd uit.

Het eerste seizoen van de dramaserie The Wilds telt 10 afleveringen en zijn allemaal tegelijk op Amazon Prime gezet.

De trailer

De cast van The Wilds

The Wilds heeft een inclusieve cast en geeft een goede afspiegeling van de hedendaagse tiener in de Verenigde Staten. Ze komen allemaal uit een ander milieu en hebben verschillende problemen. Door die verschillen wordt de serie een stuk interessanter.

De tienermeiden, de overlevenden van de crash, worden gespeeld door: Sophia Ali als Fatin Jadmani, een rijke cellist uit Berkeley, Californië. Shannon Berry als Dot Campbell, een stoer Texaans meisje met overlevingsvaardigheden in de wildernis. Jenna Clause als Martha Blackburn, een vriendelijke, optimistische dierenliefhebber uit Ojibwe in Minnesota. Erana James als Toni Shalifoe, Martha’s atletische, heethoofdige, lesbische beste vriendin. Mia Healey als Shelby Goodkind, een opgesloten, christelijke schoonheidswedstrijd koningin uit Texas. Regeer Edwards als Rachel Reid, een wedstrijdduiker uit New York. Helena Howard als Nora Reid, een rustige intellectueel en Rachels tweelingzus. En Sarah Pidgeon als Leah Rilke, een romantische en obsessieve eenling uit Berkeley. Ook de bekende Rachel Griffiths zit in de cast van The Wilds. In de serie speelt ze Gretchen Klein, de vrouw die een belangrijke rol speelt in de vliegtuigcrash.

The Wilds is onder andere geproduceerd door Amazon Studios en ABC Signature, onderdeel van Disney Television Studios. Sarah Streicher (van Daredevil) heeft de serie gemaakt en dient ook als uitvoerend producent samen met Amy B. Harris (van Sex and the City en The Carrie Diaries), Dylan Clark (van The Batman en Bird Box), Susanna Fogel (van The Spy Who Dumped Me), John Polson en Jamie Tarses (van Happy Endings)

Nieuws seizoen van The Wilds

Je leest het misschien al in de titel, maar The Wilds krijgt een tweede seizoen! De leden van de cast maakten dat bekend op het Twitter-account van The Wilds. Het is nog niet bekend wanneer het nieuwe seizoen op Amazon Prime komt. Maar wij hebben er in ieder geval heel erg zin in!

Geschreven door: Isabelle Welling
Beeld: YouTube, Amazon Prime


© Alles over Series

Lees ook