‘Into the Night’ wordt eerste Belgische Netflix Original-serie aan

Netflix abbonnees

Netflix heeft de eerste Belgische Netflix Original-serie ooit aangekondigd. De serie Into the Night wordt geregisseerd door het Belgische duo Inti Calfat en Dirk Verheye (Over Water) en geproduceerd door Entre Chien et Loup.

De gloednieuwe zesdelige reeks is geschreven en gecreëerd door Jason George (The Protector, Narcos) die de rol van showrunner en executive producer op zich neemt. Andere executive producers zijn Tomek Bagiński en Jacek Dukaj, auteur van de succesvolle roman ‘The Old Axolotl’ waarop de serie gebaseerd is.Into the Night vertelt het verhaal over het behouden van onze menselijkheid ten tijde van een kosmische ramp en speelt zich af aan boord van een vlucht vanuit Brussel. De internationale cast komt uit België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Rusland en Turkije. In Into the Night draait alles rond de zon die op onverklaarbare wijze alles doodt wat op zijn pad komt. Een nachtvlucht vanuit Brussel zet koers naar het westen, de donkere nacht in, om zo aan die dodelijke zon te ontsnappen. Aan boord: een stel ‘gelukkige’ passagiers en hun bemanning, van diverse nationaliteiten, rijk en arm, jong en oud, civiel en militair. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: de wil om de zon – en elkaar – te overleven. Op welke manier dan ook.

Michael Azzolino, Director of International Originals bij Netflix: “We zijn heel blij om onze eerste Belgische Original-serie Into the Night aan te kondigen. We kijken enorm uit naar de samenwerking met dit geweldige internationale team van schrijvers, producers, regisseurs en cast om dit unieke verhaal tot leven te brengen.”

“In deze high-concept thriller stelt de serie Into the Night een steeds vaker terugkerende vraag: kunnen mensen zich nog verenigen voor het algemeen belang of zal eigenbelang ons verscheuren?”, vertelt Jason George, showrunner en schrijver. “Ik werd aangetrokken door het concept van een commerciële vlucht die een groep vreemden met verschillende achtergronden en overtuigingen tijdelijk samenbrengt in een soort van geïmproviseerde gemeenschap. Soms leidt dit tot hechte vriendschappen. Soms tot ruzies over de armleuningen heen.”

Into the Night zal in 2020 wereldwijd te zien zijn op Netflix.

 


© Alles over Series

Lees ook