Netflix kijktip: Tiny Pretty Things

seizoen van Tiny Pretty Things

Ben je op zoek naar een serie die lekker makkelijk wegkijkt in de kerstvakantie? Het eerste seizoen van Tiny Pretty Things is nu te zien op Netflix. Tiny Pretty Things is een serie vol liefde, bedrog, haat en is erg spannend. Je kunt de serie vergelijken met de populaire serie Pretty Little Liars en de Oscar-genomineerde film, Black Swan. Deze sensuele, spannende dramaserie is echt een aanrader om te bingen! Lees in deze kijktip waarom jij deze serie moet zien.

Waar gaat de serie over?

Tiny Pretty Things is gebaseerd op de gelijknamige roman van Sona Charaipotra en Dhonielle Clayton. Je volgt in de serie een groep jonge dansers en danseressen met verschillende achtergronden op de Archer balletschool in Chicago. De jonge dansers doen er alles aan om succes te hebben in hun ballet en om de top te bereiken. Van drugs te gebruiken om de pijn van het trainen met een gebroken voet te verzachten, tot de ster student Cassie Shore van het dak van de school te duwen. Als een van de top danseressen door een val in coma raakt, komt er een plek vrij op de eliteschool. Voor Neveah, die uit een ‘armer’ milieu komt in vergeleken met de rest van de school, is dat de kans om zich te bewijzen op de Archer. Maar stapje voor stapje komt Neveah erachter dat de school een plek is vol haat en nijd, waar de concurrentie echt moordend is.

De trailer

Het ballet

In de serie trainen en repeteren de studenten voor hun jaarlijkse showcase-optreden ‘Jack The Ripper’. Onder andere die dansscènes in Tiny Pretty Things zijn adembenemend. Daarnaast bestaat de cast grotendeels uit echte professionele dansers, waardoor het ballet goed overkomt. De serie is daardoor ook een stuk beter, omdat het niet gedanst wordt door hun ‘body double’, maar door de cast zelf. Tiny Pretty Things is daarom echt een aanrader als je van dans houdt. 

De cast

De rebelse balletstudent, Neveah, wordt gespeeld door Kylie Jefferson, die zelf ook professioneel balletdanseres is. Neveah is nieuw op de school en probeert de slechte dingen van de school te veranderen op een positieve manier. Ook onderzoekt ze de duistere kanten van de Archer.

De Queen B en ambiteuze perfectionist Bette, wordt gespeeld door Casimere Jollette. Bette, die uit een rijk milieu komt, werkt het hardst van alle danseressen om aan te absolute top te komen. Ze wil aan de absolute top komen, omdat haar eigen zus, Delilah, een van de populairste balletdanseressen op het moment is.

Ook June speelt een grote rol in de serie. June wordt gespeeld door Daniela Norman. June wil groeien in haar ballet en wil graag de grote rol krijgen, maar door verschillende gebeurtenissen lukt het haar steeds niet. Ze wordt ook gepusht door haar strenge moeder om te stoppen met ballet, omdat het geen toekomst biedt. Maar dit wil ze niet en ze doet daar alles aan.  

Maar wees niet getreurd: naast deze vrouwelijke balletstudenten ook genoeg mannelijke studenten in de cast (die ook nog eens super knap zijn!). De dansers worden gespeeld door Barton Cowperthwaite als Oren (de vriend van Bette), Brennan Clost als de opvliegende Shane, Damon J. Gillespie als de mysterieuze Caleb, en Michael Hsu Rosen als de intimiderende Nabil.

Tiny Pretty Things

Nieuw seizoen?

Het eerste seizoen, die 10 afleveringen heeft, staat sinds 14 december op Netflix. De streamingdienst moet nog afwegen of er genoeg mensen naar de serie kijken, dus het is nog niet zeker of er een tweede seizoen komt. Er is door de auteurs van het boek Tiny Pretty Things wel een vervolg geschreven: Shiny Broken Pieces. Dat maakt het schrijven van een scenario voor het tweede seizoen een stuk makkelijker. Laten we hopen dat er een tweede seizoen komt op de streamingdienst en dat het snel bekend wordt!

Geschreven door: Isabelle Welling
Beeld: YouTube, Netflix


© Alles over Series

Lees ook