Vijf redenen waarom je Station 19 moet kijken

waarom je Station 19 moet kijken

Wilde je vroeger altijd al brandweerman of vrouw worden? Houd je van actie, knappe brandweerlieden en drama? Dan ben je op het juiste adres. Sinds 3 augustus 2020 kun je op Videoland namelijk Station 19 volgen. Dé brandweerserie van het befaamde productiebedrijf “Shondaland”.  Deze serie volgt het leven van de bemanning van de brandweerkazerne Station 19 in Seattle, die opgeleid worden tot brandweerlieden en eerstehulpverleners. Met onder andere in de hoofdrol Jaina Lee Ortiz, Gray Damon en Jason George (bekend van Grey’s Anatomy).  Dit zijn de vijf redenen waarom je Station 19 moet kijken.

Spin-off Grey’s Anatomy

Als je genoeg ziekenhuis hebt gezien maar nog wel graag in Seattle blijft hangen, dan is Station 19 perfect voor jou. Station 19 is namelijk een spin-off van de al 16 seizoen lopende serie Grey’s Anatomy. In de eerste paar seizoenen van Station 19 zijn er dan soms ook crossovers, de term die ze in Amerika gebruiken wanneer er in dit geval personages van Grey’s Anatomy in Station 19 spelen en andersom. Het brandweer team brengt alle gewonden naar het Grey Sloan Memorial ziekenhuis, het ziekenhuis waar Grey’s Anatomy zich afspeelt.Insides

Heb je nou altijd al willen weten hoe het eraan toegaat bij de brandweer, dan kan je dat hier zien. In deze series volg je de levens van de zeven mannen en vrouwen die deel uitmaken van Station 19. Je ziet hoe ze op elke melding reageren, hoe ze verschillende branden blussen en hoe het leven is op een brandweerkazerne. Je ziet ook de verschillende rangen binnen het team en hoe Ben Warren zich staande houdt als rookie.

waarom je Station 19 moet kijken

 De brandweermannen

Naast dat je met alle plezier naar Ben Warren kan kijken, spelen er ook andere knappe en bekende acteurs in. Gray Damon speelt namelijk Jack Gibson, die al langer bij Station 19 rondloopt. Hij is een ambitieuze, energieke en vooral moedige brandweerman. De grappenmaker van de groep is Dean Miller, gespeeld door Okierete Onaodowan en ziet er ook zeker niet verkeerd uit. Travis Montgommery, gespeeld door Jay Hayden, kijk je ook twee keer naar om.

De brandweervrouwen

Naast de mannen, zijn er ook drie brandweervrouwen in het team. Andy Herrera (Jaina Lee Ortiz) is de dochter van Captain Pruitt Herrera. Sinds dat Andy jong was wilde ze al brandweervrouw worden. Nu haar vader met pensioen gaat, gaat zij samen met Jack de strijd aan om de volgende Captain van Station 19 te worden.  Maya Bishop (Danielle Savre) en Victoria Hughes (Barrott Doss) zijn de andere twee brandweervrouwen die onderdeel zijn van Station 19. Zij kunnen goed hun mannetje staan in het team en naar hen kijk jij ook graag op je beeldscherm.

 

Drama

In deze serie is er ook genoeg drama te beleven. En dat is ook een reden waarom je Station 19 moet kijken. Van de driehoeksverhoudingen van Andy, Jack en Andy’s ex-vriend en nu lokale politieagent Ryan, naar bijna dood ervaringen van de brandweermannen of vrouwen en slachtoffers van de brand. Station 19 heeft het allemaal. Kritieken zijn wel dat de logica soms niet helemaal klopt, maar het verhaal blijft te leuk om te kijken. Over de twee seizoenen die je nu kan zien op Videoland, zijn er genoeg momenten waar je een traan kan laten.

Het is nog onbekend wanneer seizoen 3 van Station 19 op Videoland verschijnt, maar het is het zeker waard om alvast de eerste twee seizoenen te kijken.


Geschreven door: Megan Verhaaf
Beeld: Videoland


© Alles over Series

Lees ook