Netflix Kijktip: ‘Chewing Gum’

Chewing Gum op Netflix

Op zoek naar een hilarische serie? Kijk dan alsjeblieft Chewing Gum op Netflix. Want als je Sex Education op Netflix al leuk (en grappig) vond, dan is deze serie waarschijnlijk ook jouw ding. Nog een voordeel: de afleveringen duren slechts twintig minuten. Dat betekent dat je mákkelijk twee seizoenen in één avond kunt kijken. Score!

Hoewel Chewing Gum al sinds 2015 bestaat, is deze serie alsnog het bekijken waard. Schrijfster én hoofdrolspeelster Michaela Coel zet namelijk het meest hilarische karakter neer dat Netflix ooit heeft gekend.Het verhaal speelt zich af rond de 24-jarige Tracey die samen met haar religieuze moeder en nette zusje in een klein appartementje in Londen woont. Tracey is verloofd met de gelovige Ronald, maar eigenlijk heeft ze maar één doel voor ogen: ontmaagd worden. Ondanks dat Tracy álles uit te kast trekt, is het maar de vraag of ze Ronald ook zo ver weet te krijgen.

In het eerste seizoen maken we kennis met verschillende karakters die haar helpen in haar zoektocht naar haar ontmaagding. Kleine spoiler: deze ontmoetingen zijn vaak mega ongemakkelijk. Zo leren we de neef van Tracey kennen die (niet zo stiekem) een crush op z’n eigen nicht blijkt te hebben… Alsof dat nog niet vreemd genoeg is, gaan ze later samen naar een seksfeestje.

Eén van de meest iconische scènes van het eerste seizoen is misschien wel dat Tracey op het personeelsfeestje van haar nieuwe baantje per ongeluk drugs neemt. Herinner je de scene in de legendarische film Wolf of Wallstreet nog waar Leonardo DiCaprio te veel drugs neemt? Geloof ons, Tracey met een pilletje te veel op is nog veel grappiger.

Het tweede (en helaas laatste) seizoen bouwt voort op Tracey die op zoek is naar een sekspartner. Haar vriendje uit het eerste seizoen heeft namelijk inmiddels een nieuwe vlam. En we krijgen steeds een paar nogal vreemde flashbacks te zien naar de dag toen hun relatie eindigde. Hun relatie was al redelijk weird, dus wat heeft Tracey gedaan om het zo ver te krijgen dat het uit ging?

De hilariteit van de serie Chewing Gum is voornamelijk te danken aan de buitengewone acteerprestatie van Michaela Coel. Haar gezichtsexpressies zijn zó intens dat je er spontaan van in de lach schiet. En hoe Coel zichzelf als Tracey compleet voor gek zet, zouden meer mensen wat van kunnen leren. Bereid je in ieder geval voor op een paar mega awkward seks-encounters, bloedneuzen en dildofeestjes, want deze serie neemt je mee naar het toppunt van ongemakkelijkheid. En dat wil je.

Geschreven door: Nina Leek
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook