Netflix Kijktip: ‘The End of the F*cking World’

serie The End of the F*cking World

Het woord vreemd, is waarschijnlijk de beste omschrijving voor de serie The End of the F*cking World. Het heeft namelijk een hele duistere sfeer en een bizar verhaal, maar toch zit er ook veel humor in. Het geeft je een bijzonder kijkje in een heel ander soort leven.

James is zeventien jaar oud en weet eigenlijk wel zeker dat hij een psychopaat is. Zijn moeder is overleden en hij heeft niets met zijn vader. Op zijn achtste ontdekte hij dat hij geen gevoel voor humor had en op zijn negende stopte hij zijn hand in de frituurpan omdat hij zo graag iets wilde voelen. Het doden van dieren vond hij dan wel weer leuk. James besluit dat hij iets groters wil doden, een mens. Hij zit in de kantine als hij rond kijkt om een goed slachtoffer te vinden. Als Alyssa op hem af komt lopen en zegt dat zijn skate skills shit zijn, denkt hij het perfecte slachtoffer gevonden te hebben.Alyssa woont met haar moeder, de man van haar moeder en hun tweeling. Ze vind het belachelijk dat haar moeder het ‘high class’ leven wil leiden. Alyssa is grofgebekt, rebels en tegen het systeem. Ze vindt iedereen nep, behalve James, op wie ze verliefd is. Alyssa heeft het gevoel dat ze geen deel meer uitmaakt van haar gezin en als de man van haar moeder zegt dat ze beter af zijn zonder haar, is dat de druppel. Ze besluit er vandoor te gaan.

Ze wil dat James met haar mee gaat. Dat vind hij natuurlijk een goed plan want dat is voor hem een mooie mogelijkheid om haar te vermoorden. Hij slaat zijn vader neer, neemt de auto mee en samen vertrekken ze. Ze weten nog niet waarheen, maar dat doet er ook niet toe. Terwijl Alyssa geniet van haar nieuwe vrijheid, denkt James alleen maar na over hoe ze zal klinken als hij haar dood maakt. Maar tijdens hun reis lijkt James toch gevoelens te krijgen voor Alyssa, is dat zijn moordlust of geeft hij om haar?De hoofdrolspelers Alex Lawther en Jessica Barden spelen hun rol fantastisch. Het is als kijker dan ook heel makkelijk om je in te leven in de karakters, terwijl je eigenlijk gewoon naar een psychopaat met moordplannen zit te kijken. Er gebeuren veel nare en duistere dingen, toch lijk je dat als kijker achter je te laten en verder mee te willen gaan op hun reis. De serie is ontzettend aangrijpend en uitzonderlijk.

De serie bestaat uit één seizoen van acht afleveringen, die ieder twintig minuten duren. Dat betekent dus dat je in principe de hele serie binnen twee uur en veertig minuten uit kunt kijken. En ik kan je garanderen dat je dat, net als ik, zal bingen. Want deze serie zet je niet uit.

Geschreven door: Lily Lange
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook