5 leuke romantische comedy series op Netflix

romcom series op Netflix

Heb jij zin in een romantische comedy serie op Netflix? Maar weet je niet wat je moet kijken? Wij hebben daarom voor jullie 5 leuke romcom series op Netflix op een rijtje gezet!

Dash and Lily

Deze spiksplinternieuwe serie speelt zich af tijdens de kerstperiode in New York. De serie is perfect om lekker weg te dromen met een warme chocomel op de bank! De romantische komedie gaat over twee jongeren, Dash (gespeeld door Austin Abrams) en Lily (gespeeld door Midori Francis), die totale onbekenden van elkaar zijn. Ze leren elkaar kennen door een notitieboekje die door Lily verstopt is in een boekenwinkel. Vervolgens dagen ze elkaar uit en praten ze via het boekje. Tijdens de serie wordt je meegenomen met het romantische kerstverhaal tussen Dash en Lily. En de grote vraag is: gaan ze elkaar ontmoeten en wordt het romantisch tussen de twee?Emily in Paris

In deze serie is te zien hoe Emily (gespeeld door Lily Collins) van Chicago naar Parijs verhuisd om de social media strategie te vernieuwen bij een Franse luxe marketingbureau. Het enige probleem is dat Emily geen Frans spreekt. Haar leven in de mooie Franse hoofdstad zit vol met uitdagingen en avonturen, terwijl ze ook nieuwe vrienden probeert te maken en in meerdere romances verwikkeld raakt. Emily heeft in elke aflevering de meest trendy designer outfits aan. En de serie is daarom zeker aan te raden voor fashion lovers! Emily in Paris heeft tien afleveringen en zit vol met clichés. En is daarom heerlijk om te bingen in het weekend! 

Sweet Magnolia

In Sweet Magnolia leer je Maddie Townsend (gespeeld door Joanna García) kennen. Een vrouw waarvan haar hele leven overhoop ligt, want haar man is vreemdgegaan met zijn assistente. Samen met haar goede vriendinnen Helen (gespeeld door Brooke Elliot) en Dana Sue (gespeeld door Heather Headley) probeert ze de breuk met haar man te verwerken. In de serie moeten de vriendinnen een balans vinden tussen families, relaties en carrières. Maar dit is nog een hele opgave. De serie heeft nu één seizoen. Maar het tweede seizoen is onderweg! Het is nog niet bekend wanneer het op Netflix verschijnt.

Love

Deze romantische comedy serie, Love, geeft een realistisch beeld neer hoe het daten anno nu eruit ziet. De bekende filmregisseur, Judd Apatow, werkte mee aan deze comedy, waarin de wildchild Mickey (gespeeld door Gillian Jacobs) en de goedgeluimde, nerdy Gus (gespeeld door Paul Rust) alle sensaties, maar ook alle kwellingen van moderne relaties ondergaan. De serie speelt zich af in Los Angeles. En door de muziek en locaties lijkt het net alsof je zelf ook even daar bent. Love heeft drie seizoenen en zal geen nieuw deel krijgen. En daarom is het een perfecte serie om te bingen!

Friends

Friends is een klassieker en behoort zeker tot de leukste romcom series op Netflix. Maar is zeker de moeite waard om tussen dit lijstje te zetten. De serie heeft maar liefst tien seizoenen! Het is dus een perfecte serie om te bingen! Heb je de serie nog nooit gezien? Ren dan naar je laptop en zet Friends op Netflix aan! Friends gaat over een grote groep vrienden die bij elkaar in het appartementsblok in New York wonen. Het grootste deel van de serie speelt zich dan ook af in de appartementen en in het iconische ‘Central Perk’, een bar waar ze bijna iedere dag koffie met elkaar drinken. Deze serie zit vol met een goede dosis humor. Vriendschap is de basis van de serie. Maar je wordt ook meegenomen in de liefdeslevens van de hoofdpersonages in New York. De serie verdient daarom zeker een plekje in deze lijst over romantische comedy series op Netflix!

Geschreven door: Isabelle Welling
Beeld: YouTube


© Alles over Series

Lees ook