Wat weten we over Stranger Things 3?

Stranger Things 3

We hebben super goed nieuws voor je! Stranger Things keert dit jaar terug. We hebben er even op moeten wachten, maar Netflix heeft een officiële release datum bekend gemaakt; Stranger Things 3 is vanaf 4 juli te zien.

Aankomende zomer zitten wij dus met de gordijnen dicht aan de buis gekluisterd voor het nieuwe seizoen van Stranger Things. Het is geen toeval dat het nieuwe seizoen in de zomer te zien zal zijn. Net als het vorige seizoen is ook Stranger Things 3 te zien op Amerikaanse feestdag, Independence Day. Het verhaal zal zich ook in de zomer afspelen, maar dan wat jaren terug namelijk in 1985. Het is niet nieuw dat een nieuw seizoen op een feestdag te zien zal zijn. Het tweede seizoen was beschikbaar op Halloween, waarbij het verhaal zich ook rondom Halloween afspeelde.Veel weten we nog niet over Stranger Things 3. Het verhaal speelt zich af in de zomer van 1985 in het winkelcentrum, Starcourt Mall. Het is zomervakantie en de kinderen vermaken zich terwijl Steve hard werkt voor een bijbaantje. Maar de zomer zal alles behalve rustig verlopen.

In deel één zagen we hoe Will in een andere wereld opgesloten zat, the upside down, hoewel hij in het tweede deel weer veilig terug is in Hawkins, blijkt hij bezeten te zijn door een monster, The Mind Flayer. Eleven, een meisje met psychokinetische krachten, keert ook terug naar Hawkins en alles kwam goed, althans dat dachten ze. De cliffhanger van het vorige seizoen laat ons zien dat The Mind Flayer nog steeds in leven is en waarschijnlijk zal terugkeren naar het dorpje.

Ook het derde seizoen werd traditiegetrouw in stijl bekend gemaakt. Op een poster is te zien hoe vuurwerk wordt afgestoken, wat heel gebruikelijk is voor de Fourth of July. Eleven, Mike, Dustin, Lucas, Will en Max zijn ook te zien op de poster. Dat betekent dat de hoofdrolspelers terugkeren naar Hawkins. We zullen ook David Harbor weer zien als Chief Hopper en Winona Ryder als Joyce Byers.

In de teaser krijgen we een glimp te zien van The Mind Flayer, ook worden er onheilspellende teksten gedeeld: ”Wanneer blauw en geel in het westen elkaar ontmoeten”. Om te weten te komen wat dat betekent zullen we nog even moeten wachten. Maar wij zitten als eerste klaar voor het gloednieuwe seizoen van Stranger Things.

Door: Rosemarijn Zandt
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook