Alles over de nieuwe Netflix serie Firefly Lane

serie Firefly Lane

Ben je klaar met Virgin River en kon je er geen genoeg van krijgen, dan hebben we goed nieuws voor jou. De serie Firefly Lane is een heerlijk romantisch drama dat sinds vorige week nieuw te zien is op Netflix. Het is nu al een groot succes en de rollen worden gespeeld door bekende acteurs. Lees hier alles over de serie.

Verhaal
De twee veertigers Tully Hart en Kate Mularkey zijn al van jongs af aan hartsvriendinnen en slepen elkaar overal doorheen. Samen zijn ze door heel wat ups en downs gegaan en ze hebben beide verschillende paden gevolgd. Tully droomt er van jongs af aan om een journalist te worden en krijgt later een baan als bekende talk show host. Ze lijkt alles te hebben, maar voelt zich eenzamer dan ooit. Kate begint al schrijfster, ontmoet haar man en krijgt een kind. Ze wordt een hardwerkende assistent een een vermoeide moeder in een ongelukkig huwelijk. Ondanks hun verschillende levensstijlen, blijven de twee onafscheidelijk.Flashbacks
Firefly Lane bestaat uit verschillende flashbacks uit het leven van Tully en Kate. In de jaren zeventig ontmoeten de twee elkaar en worden ze vriendinnen. In de jaren tachtig zie je hoe beide tieners ambitieus zijn en verschillende keuzes in hun twenties maken. In deze eeuw zie je hoe hun levens zijn gelopen. Door deze flashbacks word je echt meegenomen in het verhaal en leer je Tully en Kate goed kennen.

Cast
Er komen veel bekende acteurs voor in de serie Firefly Lane. Tully wordt namelijk gespeeld door Katherine Heigl, bekend van haar doorbraak in de serie Grey’s Anatomy. Hierna heeft zij in vele romantische comedy’s gespeeld en speelt na een lange tijd weer in een serie. Kate wordt gespeeld door Sarah Chalke ook wel bekend van Scrubs en How I Met Your Mother. Daarnaast speelt Ben Lawson in de serie, bekend van No Strings Attached en Designated Survivor. Hij speelt Johnny Ryan, de man van Kate en baas van Tully.

Trailer

 

De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Kristin Hannah. Seizoen 1 is nu te zien op Netflix en bestaat uit 10 afleveringen. Elke aflevering duurt ongeveer 50 minuten.

Geschreven door: Didi van Puffelen
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook