Tweede seizoen van ‘Dark’ bij Netflix in aantocht

tweede seizoen van Dark

Netflix kwam in begin december met Dark met haar eerste eigen show in het Duits. Dit was een groot succes over de hele wereld en er is goed nieuws voor de liefhebbers, want er komt een tweede seizoen van Dark!

Dark is een Duitstalige serie die sciencefiction, horror en drama samen laat komen. In het eerste seizoen wordt het verhaal op gang gebracht met de verdwijning van twee jonge kinderen uit een Duits dorpje. Na die verdwijning komen de dubbele levens en gesloopte relaties van vier families naar boven. In tien afleveringen van een uur krijgt het verhaal een bovennatuurlijke twist, die leidt naar gebeurtenissen in hetzelfde dorpje in 1986. Doordat het verhaal zich in een klein dorpje afspeelt, door de links naar de jaren tachtig en het gemengde genre wordt Dark vaak vergeleken met Stranger Things.

Dark is dus de eerste eigen serie van Netflix die in het Duits opgenomen is. Door meer shows in een taal op te nemen die niet Engels is, probeert de streamingdienst wereldwijd meer abonnees te werven en te plezieren. Op het moment dat zo’n show het goed doet in de Verenigde Staten, is dat een bonus en dat is precies wat er met Dark gebeurde. De serie toont aan dat gebruikers van Netflix het geen probleem vinden ondertiteling te moeten lezen om iets te begrijpen, zolang het concept van de show interessant genoeg is.

Het eerste seizoen van Dark had tien afleveringen en dat ligt ook voor de hand voor het tweede seizoen, maar er is officieel nog niets over bekend. Ook is nog niet bekend wanneer het uitgebracht gaat worden. Netflix publiceert over het algemeen pas redelijk laat wanneer een serie online komt en omdat Dark pas op 1 december in première ging, ligt het in de lijn der verwachting dat de fans nog even moeten wachten op het vervolg.Geschreven door: Bjorn Smit
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook