Vijf redenen waarom je Chef’s Table moet kijken!

serie Chef's Table

Laten we het even hebben over de serie Chef’s Table. De populaire Netflix- serie gaat over chef-koks over de hele wereld. Ze hebben allemaal een ander verhaal en een andere visie maar één ding hebben ze gemeen: ze kunnen geweldig koken.

Afgelopen mei kwam de documentaireserie al weer met een vierde seizoen. Een seizoen in het teken van ‘Pastry’, om je vingers bij af te likken dus. Als je van koken houdt is dit de serie om te kijken, maar ook als je niet zo’n kookfanaat bent zijn hier 5 redenen waarom je deze serie gezien moet hebben:1. Het laat zien dat Chef zijn meer is dan alleen goed koken.
Altijd al willen weten hoe het is om een chef te zijn? In Chef’s Table wordt maar al te goed duidelijk hoe het is om een chef te zijn. Dat het niet alleen maar gaat om goed koken, maar ook creativiteit en passie. De chefs vertellen hun persoonlijke verhalen en je krijgt een exclusief kijkje achter de schermen, super interessant dus!

2. Misschien steek je er nog wat van op.
Weet je niet meer wat je wil koken, ben je pasta helemaal zat, en heb je alles uit je kookboekencollectie al geprobeerd? Misschien geeft deze serie je wat extra inspiratie om je uit te sloven in de keuken. De serie laat in elke aflevering een andere manier van koken zien waar je misschien nog wel wat van op kan steken.

3. Het is geweldig gefilmd.
Net nog dat stukje geraspte kaas of die druppel dressing op de rand van het bord. Het filmwerk in Chef’s Table is om van te genieten. Niet alleen de gerechten zijn in mooie close-up shots in beeld gebracht, je ziet de chefs zwoegen, je ziet ze ruiken, je ziet ze proeven. Elk klein detail staat op beeld en dat maakt het verhaal nog beter.

4. Er zit voor iedereen wat bij!
Ookal worden er in de serie vaak restaurants belicht waar je ‘u’ tegen kan zeggen, er zit voor iedereen wat bij. Houd je meer van toetjes dan is het nieuwe seizoen echt wat voor jou, ben je toch meer van pasta of ben je nieuwsgierig naar biologisch koken dan kan je je met het eerste seizoen prima vermaken. Lekker veel om uit te kiezen dus! Je hoeft natuurlijk niet alle afleveringen te kijken, je kan ze ook prima los van elkaar zien.

5. Het is geen oppervlakkige kookshow.
Dit is geen oppervlakkig verhaal over eten of een ‘Hoe maak ik appeltaart’-filmpje. De serie vertelt het hele verhaal achter elke chef en elk restaurant. Van Zuid-Korea tot New York, achter elk gerecht zit een verhaal maar ook de visie van de chef wordt goed naar voren gebracht. In het derde seizoen van Chef’s Table zie je bijvoorbeeld een boeddhistische non die koken als een spiritueel proces ziet, ben je al nieuwsgierig?

De vier seizoenen van Chef’s Table kan je vinden op Netflix.

Geschreven door: Iris Timmer
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook