Netflix Kijktip: ‘The Mist’

Kijktip The Mist

Was jij vroeger al een fan van de film The Mist of het boek Dark Forces van Stephen King? Dan kan jij je geluk niet op met de serie The Mist op Netflix! Het verhaal is namelijk gebaseerd op het boek van Stephen King en de gelijknamige horrorfilm. Benieuwd naar de serie? Wij zochten het voor je uit in deze Netflix Kijktip The Mist!

De serie is een uitgebreide versie van de gelijknamige film die al een ruim tien jaar gelden verscheen en vertelt het verhaal over de inwoners van het kleine dorpje Bridgeville. Een gewaagde zet al zeg ik het zelf, aangezien de film al ruim tien jaar bekend is en dat was destijds een groot succes! Het verhaal begint bij de familie Copeland, waar vader Kevin en moeder Eve samen met hun dochter Alex wonen in het kleine dorpje. Als er opeens een dikke mist verschijnt waarin monsters leven die iedereen te grazen nemen die zich in de mist bevindt, moeten de inwoners met elkaar zien te overleven, willen ze dit trotseren.De gehele serie speelt zich eigenlijk af op twee vaste locaties, het winkelcentrum en de kerk van Bridgeville. Daarnaast kom je tijdens de serie ook achter nieuwe locaties waar Kevin en een aantal andere inwoners verblijven tijdens hun tocht naar het winkelcentrum.

De gehele serie door leer je steeds meer inwoners kennen die steeds weer een grotere rol gaan spelen. Allereerst heb je dus Kevin Copeland (Morgan Specter), Eve Copeland (Alyssa Sutherland) en Alex Copeland (Gus Birney). Zij zijn de hoofdpersonages in de serie. Wanneer de mist Bridgeville bereikt moet Kevin zien te overleven met Mia, Bryan en Adrian. Tijdens de serie kom je steeds meer te weten over deze drie en krijgen zij een eigen verhaallijn wat een steeds grotere rol gaat spelen in de serie. Andere belangrijke inwoners in de serie zijn Jay Heisel, sherrif Connor Heisel, en mevrouw Raven. Eigenlijk worden alle inwoners die je leert kennen in de serie steeds meer van belang en komen allemaal in belangrijke gebeurtenissen voor, waardoor je eigenlijk een grote groep inwoners krijgt die steeds meer te maken hebben met het verhaal in de serie.

Hoewel de serie het boek van Stephen King en de verfilming hiervan als inspiratiebron gebruikt zitten er gelukkig toch nog wel enkele verschillen in de serie. Ondanks dit bleek de serie toch niet goed genoeg om het meesterwerk van Frank Darabonts op te volgen. De zender Spike, waar de serie werd uitgezonden, gaf onlangs aan dat er geen vervolg komt van de horrorserie. Het seizoen zou niet goed genoeg bekeken zijn en daarom wordt de stekker er dus uit getrokken.

Oordeel
Hoewel Spike dus aangaf dat er geen vervolg komt van de serie vond ik het eerste seizoen toch niet zo heel slecht. Telkens gebeurt er weer wat in de afleveringen waardoor je echt wilt blijven kijken. Wat ik erg goed vond aan de serie is dat je alle personages steeds beter leert kennen en dat zij ook echt een apart verhaal krijgen, wat steeds belangrijker voor de serie wordt. Dit gebeurt wel pas vrij laat in de serie dus het wordt er een beetje tussen gepropt en dat vind ik dan wel weer jammer. Het acteerwerk van de acteurs vond ik op sommige best wel slecht en daar heb ik mij ook een aantal keer aan gestoord. Als laatste negatieve punt aan de serie vind ik dat het op een gegeven moment erg voorspelbaar wordt, dit haalt het hele spanningsgehalte weg en ook de horror die ze erin probeerde te verwikkelen. Deze serie komt niet erg hoog te staan op mijn lijst maar toch ben ik niet heel ontevreden over de serie. Het verhaal zit goed in elkaar en elke aflevering weer komt er iets voorbij waardoor je wilt blijven kijken.

Al met al een aardige serie voor deze mistige dagen, maar voor mij blijft de film toch net iets beter!

Geschreven door: Harry Donne van der Poel
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook