Vijf Nederlandse documentaires op Videoland die je moet kijken

documentaires op Videoland

Dit jaar is het jaar van de coronapandemie en veel Nederlandse programma’s en documentaires gingen daarover. Maar er zijn ook Nederlandse documentaires gemaakt over andere onderwerpen. Ben je benieuwd welke documentaires op Videoland verschenen zijn in 2020? Lees dan hier vijf interessante documentaires die jij moet zien!

Hans betaalt de schade

Deze documentaire is een paar weken geleden verschenen en is een grote hit. Hans betaalt de schade gaat over de term ‘Hans betaalt de schade’ die regelmatig op social media gebruikt wordt. ‘Hans’ staat voor een succesvolle man die de rekening betaalt voor de ‘Grietjes’. In de wereld van Hansen en Grietjes draait het leven om luxe en geld in ruil voor aandacht, gezelschap of seks. Die wereld en lifestyle wordt door social media steeds bekender. In de documentaire volgen ze die ‘Hansen’ en ‘Grietjes’ en kijken ze of het beeld van de buitenwereld naar hen klopt. De documentaire duurt 48 minuten en is hiermee de kortste documentaire in dit rijtje. Als je houdt van reality series als Temptation Island of Ex On The Beach, dan is Hans betaalt de schade zeker een aanrader! 

Summer Picture Perfect

Summer Picture Perfect gaat over de 11-jarige Summer de Snoo die op weg is naar een carrière als topmodel. Ze wordt op haar jonge leeftijd nu al vergeleken met het meest bekende topmodel van Nederland: Doutzen Kroes. Summer heeft op 9-jarige leeftijd getekend bij een groot modellenbureau in New York en dat is ook een van de redenen waarom deze documentaire is gemaakt. In deze documentaire van drie afleveringen is te zien hoe omgaat met alle kritiek, wat haar drijfveren zijn en wat de rol van haar ouders is in het proces naar topmodel. Summer Picture Perfect heeft ook de Nederlandse Guidinc. award gewonnen voor beste documentaire van 2020.

Fred: Het Andere Gezicht

Waarschijnlijk ken je de iconische Fred van Leer wel. Hij is stylist, modeontwerper, theatermaker en presenator van programma’s als Say Yes To The Dress Benelux en Drag Race Holland. In de documentaire Fred: Het Andere Gezicht geeft de bekende stylist zich bloot en laat hij een andere kant zien van het glitter & glamour leven. Er worden belangrijke onderwerpen aangehaald als verslaving, depressies en op zoek naar erkenning. Deze documentaire is zeker aan te raden als je benieuwd bent naar zijn leven achter de schermen!

Nicky Verstappen: Achter de schermen

In deze tweedelige documentaire volgt Ewout Genemans de rechercheurs en Officieren van Justitie tijdens het onderzoek naar de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen tijdens een jeugdkamp op de Brunsummerheide in 1998. Bijna iedereen in Nederland kent de heftige zaak van Nicky Verstappen. Maar in deze documentaire wordt een kant van de zaak belicht die we nog niet gezien hebben. En daarom is deze serie zeker aan te raden als je meer wil weten over het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen.

Erik in de Verdeelde Staten

In deze documentaireserie gaat Erik Mouthaan, RTL-Nieuws correspondent van de Verenigde Staten, op zoek naar de diepe verdeeldheid van de Amerikanen. In Erik in de Verdeelde Staten vertelt hij dat hij zich zorgen maakt over het land waar hij woont en van houdt. Want Amerika is verdeelder dan ooit; of het nu gaat over de pandemie, witte extremisten, Black Lives Matter, het klimaat of zelfs fake news. Hij bespreekt alle thema’s vanuit zijn eigen perspectief en op een persoonlijke manier. De documentaireserie is vlak voor de verkiezingen gefilmd en is zeker het kijken waard als je geïnteresseerd bent in de toestanden in Amerika!

Ben je benieuwd welke series er deze maand op Videoland verschijnen? Lees dan hier het overzicht!

Geschreven door: Isabelle Welling
Beeld: YouTube


© Alles over Series

Lees ook