Netflix wilde twee seizoenen ‘Stranger Things’ in een keer opnemen

Stranger Things seizoen 4

Soms kan er behoorlijk wat tijd zitten tussen het opnemen van twee seizoenen. In het geval van Stranger Things heb je dan het probleem dat de cast voor het grootste deel uit kinderen bestaat, die er in korte tijd behoorlijk anders uit kunnen gaan zien. Want wat als een een groeispurt krijgt?

Om dat tegen te gaan, was er initieel een plan om de seizoenen 3 en 4 back-to-back op te nemen, opdat de kinderen er straks niet ineens te oud uit zullen zien en het verhaal goed door zou kunnen lopen. Maar dit is uiteindelijk niet gebeurd.“Shawn Levy en Dan Cohen schijnen een stokje voor het idee te hebben gestoken,” aldus The Hollywood Reporter. “De schrijversruimte is zeer beperkt, en de producenten denken dat het niet mogelijk is om in dat rappe tempo afleveringen te maken. Het plan is om verhalen te plannen op een manier, dat de leeftijd van de personages overeen komen met de leeftijd van de acteurs op moment van opnemen.”

Het eerste seizoen van Stranger Things speelde zich af in het Amerikaanse plaatsje Hawkins en gaat over de zoektocht naar een jochie dat ineens onder vreemde omstandigheden verdwijnt. Zijn moeder (Winona Ryder) begint samen met de plaatselijke politie een onderzoek en komt erachter dat haar zoon gevangen zit in een andere wereld.

Ook de vriendjes van de jongen zijn op zoek naar hem en proberen contact met hem op te nemen. De serie is een liefdesverklaring aan de bovennatuurlijke klassiekers uit de jaren tachtig en vormde voor Winona Ryder een ware comeback.

Wie het eerste seizoen nog niet heeft gezien, kan op Netflix het eerste seizoen volledig bingen. Houd rekening bij het beginnen met kijken met het hoge binge gehalte van deze serie! Stranger Things seizoen 2 is op 30 oktober in zijn geheel te zien op Netflix.


© Alles over Series

Lees ook