Idris Elba krijgt hoofdrol in komedieserie ‘Turn Up Charlie’

Turn Up Charlie

The Dark Tower, Luther en Thor: slechts een greep uit de films en series waarin Idris Elba een rol heeft gespeeld. Waar de Britse acteur voorheen voornamelijk in producties speelde waar geweld en actie de toon voerden, komt daar binnenkort een drastische verandering in. Elba is namelijk gecast voor de komedieserie Turn Up Charlie op Netflix!

In plaats van een actieheld, zal Elba in de komedieserie de rol van DJ Charlie op zich nemen. Deze DJ heeft betere dagen gekend en wordt gedwongen een baantje als mannelijke nanny te nemen om toch nog iets van brood op de plank te krijgen. Geen plaatjes draaien in de clubs, maar zorgen voor de jonge dochter van zijn beste (en beroemde) vriend. Uiteraard met flink wat hilarische momenten tot gevolg.

Elba mag dan wel (nog) geen bekende zijn binnen het komediegenre, wel heeft hij al de enige ervaring met de oude baan van zijn personage Charlie. De Britse acteur was namelijk voor zijn carrière als acteur werkzaam als DJ in het Londense nachtleven! In plaats van verder door het leven te gaan als mannelijke nanny, koos Elba wijselijk voor een acteercarrière, en dat verloopt vooralsnog prima voor de Brit!Afgezien van de hoofdrol in Turn Up Charlie, zal Elba ook verantwoordelijk zijn voor een deel van de productie van de serie zelf. Volgens Deadline zal het script voor de serie geschreven worden door het trio Laura Neil, Femi Oyeniran en Victoria Asae-Archer.

Hoewel de hoofdrol voor Elba al wel vast is gelegd, is de rest van de cast nog niet bekend. Wel heeft Netflix duidelijk gemaakt dat de serie vooralsnog acht afleveringen zal kennen die elk een half uur zullen duren.

Geschreven door: Richard Verweij
Beeld: BBC/Luther


© Alles over Series

Lees ook