‘Star Trek: Discovery’ krijgt tweede seizoen

Star Trek: Discovery

Star Trek: Discovery is maar een paar weken geleden van start gegaan op CBS en Netflix, maar is nu al zo succesvol dat het verlengd wordt met een tweede seizoen. De serie vormt de eerste Star Trek franchise sinds Star Trek: Enterprise in 2005 tot een einde kwam.

“In slechts zes afleveringen heeft Star Trek: Discovery een groei gehad van abonnees, positieve recensies en grote internationale belangstelling van de fans voor de eerste premium versie van deze geweldige franchise. Deze serie heeft een opmerkelijk creatief team en cast die hebben aangetoond dat ze het vermogen hebben om de Star Trek-erfenis voort te zetten.” Aldus een verklaring van CBS die werd gepubliceerd door Entertainment Weekly.

Het is nog niet duidelijk wanneer de afleveringen van seizoen 2 te zien zullen zijn. De serie zit bijna op de helft van het seizoen en zal na een winterstop in januari doorgaan met de volgende 15 afleveringen van seizoen 1.

Star Trek: Discovery draait om de avonturen van Commander Michael Burnham, gespeeld door actrice Sonequa Martin-Green. De reeks speelt zich tien jaar voor Star Trek: The Original Series af, in de normale tijdlijn en niet in de alternatieve tijdlijn die voor de nieuwe films gebruikt worden. Elke maandag verschijnt er een nieuwe aflevering op Netflix.
© Alles over Series

Lees ook