Kijktip: de Britse serie Temple

Britse serie Temple

Ben je een medische drama liefhebber en ben je op zoek naar een serie die je nog niet hebt gezien? Dan is Temple zeker wat voor jou!  De Britse serie misdaad serie neemt je mee in het verhaal van een wanhopige chirurg die op zoek is naar een geneesmiddel voor zijn vrouw. De chirurg neemt de hef in eigen handen als het ziekenhuis niet verder wil met het onderzoek voor een medicijn. Deze spannende serie wordt ondersteund door Carice van Houten die meehelpt bij de illegale plannen van de chirurg.

De serie Temple speelt zich af in Londen waarbij Chirurg Daniel Milton (gespeeld door Mark Strong) samen met een oud-patiënt Lee Simmons een ondergrondse kliniek opzet. Waar radeloze en gevaarlijke patiënten terecht kunnen. De kliniek is onder het metrostation waar je via een deur op Temple station naar binnen kunt. De onderliggende reden waarom Daniel zich in deze illegale praktijken verzuild is om in het geheim door te zoeken naar een remedie voor zijn zieke vrouw. Daniel wordt geholpen door Anna Willems gespeeld door onze eigen Carice van Houten  (die je eerder zag in Game Of Thrones).Het geheim van deze kliniek blijft van korte duur als Lee Jamie Harris meeneemt, een jongen die medeplichtig is bij een grote overval. Daniel is het niet eens met deze nieuwe patiënt omdat dit alleen maar kan zorgen voor ellende. Als ook Anna erachter komt waar Daniel mee bezig is moeten Daniel en Lee scherp blijven wie ze kunnen vertrouwen. Jamie is voortvluchtig en niet alleen de politie maar ook andere mensen met wraakzuchtige bedoelingen zijn naar hem op zoek. Dit zorgt ervoor dat Lee maar ook Daniel en Anna hierdoor in gevaar lopen.

Wat Temple zo leuk maakt is de spanning van het verhaal. Vanaf de eerste paar minuten word je al helemaal meegenomen in het verhaal. Door terugblikken in de serie weet je al snel waarom de personage bepaalde keuzes in de toekomst hebben gemaakt. De achtdelige serie is vlot door te kijken en na de laatste aflevering smacht je naar meer. Maar niet getreurd de makers hebben al aangekondigd dat er een tweede seizoen op komst is.

Temple is absoluut geen standaard ziekenhuis serie. Dit maakt het des te leuker om te kijken. Waar het bij andere medische drama series nog wel eens langdradig kan zijn is dat bij Temple niet aan de orde. Door de spanning en de emotie is Temple zeker de moeite waard om te kijken.

Geschreven door: Destiny Ostiana

 


© Alles over Series

Lees ook