Nieuwe trailer voor Amazon serie Brittania

https://youtu.be/bO7koP6X3pU

Het kostuumdrama Brittania komt er binnenkort aan. Deze is namelijk vanaf vrijdag 26 januari te zien op Amazon Prime Video. Amazon heeft behalve deze releasedatum ook een nieuwe trailer vrijgegeven, die je hierboven kunt bekijken.

De serie speelt zich af tijdens de Romeinse invasie van wat uiteindelijk Groot-Brittannië zal worden. Het Romeinse leger bestormt het Keltische hart van Groot-Brittannië in het jaar 43 na Christus. Maar het leger stuit op weerstand. Het gebied wordt namelijk beschermt door strijdlustige vrouwen en de krachtige druïden. Dat zijn vrouwen die de kracht van de onderwereld kunnen gebruiken.

In totaal bestaat de serie uit tien afleveringen. David Morrissey (The Walking Dead) speelt de hoofdrol. Ook Kelly Reilly (True Detective), Zoë Wanamaker (Harry Potter and the Philosopher’s Stone,), Nikolaj Lie Kaas (The Killing) and Eleanor Worthington-Cox (The Enfield Haunting) zijn te zien in de dramaserie.

De serie Brittania vormt de allereerste coproductie van Sky en Amazon Studios. De afleveringen zullen in Engeland vanaf 18 janauri op Sky te zien zijn en ietsje later dus op Amazon. De regie is onder andere in handen van Jez Butterworth, vooral bekend van Spectre en de afleveringen werden gefilmd in Praag en in Wales. Wie houdt van rauwe, historische drama’s vol actie zal, gebaseerd op de trailer, deze serie best leuk kunnen vinden.

Geschreven door: Romi Hootsmans
Beeld: Amazon


© Alles over Series

Lees ook