Netflix-serie ‘Black Mirror’ krijgt een gloednieuw vijfde seizoen

Netflix- serie Black Mirror

Goed nieuws voor science-fiction fans! De populaire Netflix- serie Black Mirror gaat een nieuw seizoen krijgen. Dat heeft Netflix bekend gemaakt met een teaser die bestaat uit fragmenten van afleveringen uit eerdere seizoenen.

Voor wie nog niet bekend is met deze successerie: Black Mirror is een anthology-serie. Dat betekent dat elke aflevering een nieuw verhaal vertelt en dat niks ze met elkaar verbindt, behalve een centraal thema. De gevolgen van technologie die al bestaat of in de nabije toekomst zou kunnen bestaan.Zo is het idee van bijvoorbeeld mensen klonen nu nog heel interessant, maar blijft het wel leuk als iedereen het kan? En wat nou als slimme brillen alles opnemen, waardoor je altijd alles wat er gebeurt terug kunt kijken? Black Mirror verkent dit soort geloofwaardige toekomstbeelden, met vaak een duistere afloop. Zo willen de makers ons ook een spiegel voorhouden, vandaar de naam.

Gezien de enorme populariteit en goede recensies komt de verlenging niet geheel uit de lucht vallen. Black Mirror start daarmee zijn vijfde seizoen. Sinds seizoen 3 is het programma in handen van Netflix daarvoor werd het uitgezonden door de Britse zender Channel 4.

Wanneer we nou eens aan het volgende seizoen van Netflix- serie Black Mirror mogen beginnen en uit hoeveel afleveringen het vijfde seizoen zal bestaan is nog niet bekend. Je kan de teaser hier wel alvast bekijken.

Geschreven door: Youssef Driuch
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook