Deze week nieuw op Videoland – 18 tot 24 juni

nieuw op Videoland

Wat is er nieuw op Videoland? Vanaf deze week kunnen we op Videoland griezelen bij Dead of Summer en genieten van alweer het vierde seizoen van Love Island. Met vier nieuwe series voor deze week hebben ze bij de streamingsdienst van RTL een goede verdeling gevonden tussen horror en misdaad en guilty pleasures.
Dead of Summer, seizoen 1
Vanaf maandag 18 juni
Niet alleen zien we Elizabeth Dean Lail uit Once Upon A Time in deze serie, Dead of Summer is ook geproduceerd door de makers van deze bekende mysterieserie. Dead of Summer past goed in dit rijtje mysterie- en fantasyseries. Het verhaal gaat over een zomerkamp in de jaren ’80. Het verhaal begint vrolijk op het idyllische kamp met eerste liefdes. Echter ontstaat al snel een grote angst. De jongeren worden achterna gezeten door iets of iemand. Dit spannende verhaal werd niet vervolgd en er is dus maar een seizoen van de serie gemaakt. Deze is vanaf deze week te zien op Videoland.

Love Island, seizoen 4
Vanaf maandag 18 juni, elke dag een nieuwe aflevering
In deze guilty pleasure serie zien we een tiental deelnemers die samen koppels moeten vormen. De serie lijkt met dit concept op het bekendere Are You The One van MTV. Al drie seizoenen lang was de serie een succes. En ook tijdens dit vierde seizoen kunnen we weer een hoop drama verwachten. In dit nieuwe seizoen zal Niall Aslam niet meer meedoen. Hij speelde in de vorige seizoenen een grote rol, het is nog niet bekend hoe deze zal worden opgevuld. Ook Kendall Rae-Knight heeft besloten het nieuwe seizoen aan zich voorbij te laten gaan.
Een ander feit dat nog niet duidelijk is over de nieuwe afleveringen is of er LGBTQ koppels gevormd gaan kunnen worden. Eerder werd de deelname van mensen uit de LGBTQ gemeenschap nog niet getolereerd omdat dit het concept van het programma in gevaar zou brengen. Echter deed in 2016 al een bisexueel mee, daaruit ontstond toen een ‘love triangle‘. Bij de aanmeldingsprocedure voor dit jaar werd niets gezegd over dit onderwerp, de enige voorwaarde om mee te doen aan het programma was een leeftijd van 18 jaar of ouder.

De Jacht, seizoen 1
Vanaf 22 juni
De Nederlandse misdaadserie De Jacht is afgeleid van het Deense verhaal van Den Som Draeber (vertaald: zij die vermoorden). De serie, afkomstig van SBS6, gaat over een onderzoek van een rechercheur en een forensisch psychiater. Het duo, gespeeld door Loes Haverkort en Fedja van Huêt, is gespecialiseerd in de jacht op seriemoordenaars die niet passen binnen de traditionele gedragspatronen.
Loes Haverkort werd voor deze rol al genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Actrice Televisiedrama. De regie van deze serie was in handen van Will Koopman die vooral bekend is van zijn werk voor Gooise Vrouwen en de film Terug naar de Kust.Ook verschijnt deze week (donderdag 21 juni) het eerste seizoen van de serie Florbama Shore op Videoland.

Beeld: Videoland, Freeform
Geschreven door Britt Henneken


© Alles over Series

Lees ook