5 redenen om The Seven Deadly Sins te kijken

5 redenen om The Seven Deadly Sins te kijken

Anime wordt steeds populairder. Ben jij al fan of simpelweg benieuwd naar de hype? Wellicht is de animatieserie The Seven Deadly Sins iets voor jou! Lees hier 5 redenen om de Netflix-serie te kijken.

Boeiende karakters
Wellicht heb je al eens gehoord van de Zeven Hoofdzonden. De anime neemt die zonden en geeft ze een gezicht. Melodias ziet eruit als een puber, maar is één van de sterkste wezens ooit en vertolkt de zonde van woede. Hij speelt de hoofdrol in de serie. Diane is een reus en representeert de zonde van afgunst. Ban is onsterfelijk en staat symbool voor de zonde van hebzucht. King is een elf die er soms uitziet als een kind en soms als een grote, dikke man. Hij is de zonde van traagheid. Gowther is een emotieloos en androgyn wezen en is de zonde van lust/onkuisheid. Merlin is een prachtige tovenares en symboliseert de zonde van gulzigheid. Als laatste, Escanor, hij haalt zijn krachten uit de zon en is bijna niet te verslaan wanneer de zon op hem schijnt. Hij is de zonde van trots. De zeven zonden hebben tatoeages die hun zonden representeren, zo herkennen mensen dat zij de zeven zonden zijn. Samen hebben ze de macht om de wereld kapot te maken of om het juist te redden.Elizabeth Liones, de prinses van Danafor, komt in gevaar en wordt gered door Melodias. Sindsdien is Elizabeth een bondgenoot van zeven zonden. Om het verhaal luchtig te houden is er nog één laatste hoofdrol: Hawk. Dat is een varkentje die gek is op eten en denkt dat ze iedereen aan kan. Dat is natuurlijk niet zo en resulteert in komische momenten.

Spannend en hilarisch
Deze animatieserie is niet geschikt voor (jonge) kinderen. In elke aflevering zit er minstens één epische strijd waar er geen gebrek is aan bloed en gebroken botten. De gevechten zitten enorm goed in elkaar waardoor je je constant afvraagt hoe de strijd zal aflopen.

Wat de serie anders dan anders maakt, is dat het ook onwijs grappig is. Er is een goede balans tussen vol spanning op het puntje van je stoel zitten en je kapot lachen. Er worden leuke grappen gemaakt en gezien het een animatieserie is, kunnen de karakters hilarische gezichten trekken. De combinatie van emoties waar je doorheen geslingerd wordt, maakt dat je wil blijven kijken en het niet snel verveelt.

Het oog wil ook wat
Het klinkt misschien een beetje raar, maar de karakters zijn super knap. Dat maakt het ook leuk om naar te kijken. Zowel de mannen als de vrouwen zijn prachtig op een manier die anime series altijd weten te perfectioneren. Iedereen heeft glimmend, kleurrijk haar en perfecte lichamen. Zo is het extra intens om te zien hoe ze bloedende gevechten met elkaar hebben. Ban overleeft het om uit elkaar getrokken te worden en dat is extra komisch wanneer je hem zijn sixpack terug in elkaar ziet doen. Sowieso zit de serie vol met sexueel getinte humor, dus als je daarvan houdt is dit echt de serie voor jou.

Animatiestijl
De animatiestijl van de serie is heel mooi. De gevechten worden mooi aangedikt met dramatische lichtflitsen en slow-motion bloeddruppels die in de lucht vliegen. Romantische momenten worden nóg schattiger gemaakt met een mooie waas over alles heen en rozenblaadjes die ineens uit de lucht kunnen vallen. Zo wordt je nog meer in het verhaal getrokken.

Romantiek
Naast dat de humor afwisseling biedt voor al het geweld, is er ook een romantische rode draad die door de hele Netflix-serie loopt. Dit rond de anime serie mooi af. De romantiek is niet klef, maar juist heel intrigerend. Het zorgt er echt voor dat je zit te hopen dat de koppels eindelijk de liefde aan elkaar verklaren. Ben je benieuwd wie er op elkaar verliefd is? Ga dan naar Netflix en kijk The Seven Deadly Sins!

Geschreven door: Daniela van der Lubbe
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook