5 redenen om Hilda te kijken

Hilda lijkt op het eerste gezicht op een serie die alleen voor kinderen is, maar het is ook echt leuk om te kijken als volwassene. Ondanks dat er al gepraat wordt over een potentieel derde seizoen, is de serie lang niet zo bekend als het verdient te zijn. Lees hier 5 redenen om Hilda te kijken en kom er achter dat het het waard is om te kijken!

Leuk verhaalHilda (ingesproken door Bella Ramsey, bekend van Game of Thrones), zoals de naam van de serie al zegt, speelt de hoofdrol in de serie. Ze is een moedig meisje met blauw haar. Samen met haar moeder woont ze in een betoverd bos. Daar schuilen allerlei mythische wezens zoals hele kleine elfjes en enorm grote trollen die gemaakt zijn van steen. In het eerste seizoen zie je Hilda allerlei avonturen meemaken in het bos, in het tweede seizoen verhuist ze naar de grote stad aan de rand van het bos. Daar leert ze leeftijdsgenoten kennen en gaat ze samen met hun weer allerlei gekke dingen doen in de stad. Hilda is nergens bang voor en geen dag is hetzelfde als die ervoor.

Vrouwelijke hoofdrol
Het is verfrissend om een serie waarin avontuur centraal staat te zien waarin een meisje de hoofdrol speelt en het boegbeeld voor moed is. Er wordt geen punt van gemaakt dat Hilda een meisje is dat in de modder speelt en in haar eentje rondrent in het bos, het is gewoon normaal. Meisjes kunnen ook avontuurlijk zijn en dat maakt deze serie duidelijk. Dit maakt de serie leerzaam en inspirerend voor jonge meiden, maar het is ook heel leuk om te zien als volwassenen. Elke vrouw die vroeger veel kattenkwaad uithaalde kan zichzelf vinden in Hilda.

Voor jong en oud
De manier waarop het verhaal van Hilda verteld wordt maakt dat de Brits-Canadese serie geschikt is voor jong en oud. Het is simpel genoeg om door kinderen gekeken te kunnen worden, maar spannend en interessant genoeg dat je als volwassene met plezier beide seizoenen kan bingen. Er zijn zoveel rode draden en verschillende personages dat het een serie is die niet snel verveeld. Als kijker ben je echt benieuwd wat voor avonturen er gaan volgen en hoe bepaalde problemen zichzelf gaan oplossen.

Heerlijke sfeer
De animaties zijn onwijs mooi gemaakt. Er wordt gebruikt gemaakt van heel veel kleuren en vormen waardoor je soms bijna wil pauzeren om even goed te kijken naar wat er allemaal op je beeldscherm staat. Alle personages en wezentjes zijn super schattig gemaakt en worden op een leuke manier geanimeerd.
De sfeer van de serie is heel fijn. Het zorgt ervoor dat je vergeet dat je in je woonkamer zit, ideaal voor als je even behoefte hebt aan wat escapisme. Het voelt echt alsof je in een betoverd bos bent en alsof de enorme trollen naast je staan. Je zou bijna zelf op avontuur willen gaan!

serie Hilda

Bekroonde serie
Als je nog niet overtuigd was dat Hilda een geslaagde serie is, misschien is het dan leuk om te horen dat de serie een Emmy heeft gewonnen. In 2019 kreeg Hilda de Emmy voor ‘Uitstekende hoofdtitel en grafisch ontwerp voor een animatieprogramma’. Datzelfde jaar mochten ze ook weglopen met de Annie Award voor ‘Beste geanimeerde televisie- / uitzendproductie voor kinderen’ en een jaar later met de Kidscreen Award voor ‘Beste animatieserie voor kinderen’. De serie is scoort dus goed bij de jury’s! Laat het je niet afschrikken dat de serie in de categorie voor kinderen zit, dat zou je niet denken. Als je houdt van animatieseries zoals Adventure Time en Gravity Falls, dan ben je vast en zeker ook fan van Hilda!

Geschreven door: Daniela van der Lubbe
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook