Netflix Kijktip: Bonding

Licht seksueel getinte komedieseries zijn de nieuwe trend op Netflix, na Sex Education, is er nu Bonding. Twee series met veel overeenkomsten, zo heeft het vrouwelijke hoofdpersonage iemand met zelfvertrouwen, voor wie seks even normaal is als iedere ochtend opstaan, de mannelijke hoofdpersoon is ietwat ongemakkelijk, verlegen en in sommige gevallen onervaren.

Bonding gaat over Pete. Pete is halverwege de twintig en werkt als ober in New York terwijl hij succesvol probeert te worden als standup-komiek. Eten en drinken rondbrengen betaalt echter niet geweldig en dus neemt hij een baantje aan als bewaker van Tiff, een vriendin die hij kent van de middelbare school. Tiff is ook bekend als Mistress May, en is een SM-meesteres.Net als Sex Education is de centrale kracht van Bonding ook de band tussen de twee hoofdpersonages. Hoewel Pete zich in het begin niet helemaal op het gemak voelt in de SM-kelder van Tiff verandert dit al snel. Het nieuwe zelfvertrouwen dat hij opdoet in die kelder, doet hem ook goed in zijn standup-droom. Tiff is student psychologie en heeft moeite met zichzelf blootgeven.

Hoewel de trailer het doet lijken alsof SM centraal staat in de serie is dat eigenlijk niet het geval. Centraler staat de relatie tussen de twee hoofdpersonages en met de mensen in hun leven. Bonding is een heerlijk eigenzinnige serie, met eigenlijk maar een nadeel. Er is te weinig van. De afleveringen zijn kort, zo’n 15 minuten, en er zijn er maar zes van.

Bonding aanraden is lastig, het eerste seizoen is veelbelovend. Er zijn wel een aantal probleempjes, de korte afleveringen beperken de ontwikkeling van de personages en zorgen ervoor dat de serie de emotionele inhoud van iets als Sex Education mist. Maar voor iedereen die momenteel met smacht wacht op het nieuwe seizoen van die serie is Bonding de ideale opvulling.

Door: Max van der Heijden

Beeld: Netflix

 


© Alles over Series

Lees ook