Netflix Kijktip: ‘Night Stalker: The Hunter for a Serial Killer’

Night Stalker op Netflix

Ben jij een liefhebber van misdaad documentaires? Dan is de nieuwe documentaireserie Night Stalker op Netflix vast en zeker wat voor jou.

Netflix en misdaad documentaires is altijd een goede match geweest. Series zoals Conversations With A Killer: The Ted Bundy Tapes en The Confession Killer waren grote hits. Na de docuserie The Ripper komt Netflix nu met een nieuwe moordenaar. Aan dit rijtje voegt de streamingdienst: Night Stalker: The Hunter for a Serial Killer toe. Dit vertelt het waargebeurde verhaal van een van de meest beruchte seriemoordenaars in de Amerikaanse geschiedenis.Los Angeles in de jaren 80 heeft 2 gezichten. De glamoureuze kant waar iedereen carrière maakt, maar ook een duistere kant die geterroriseerd wordt door een seriemoordenaar. In deze documentaire staat de jacht op Richard Ramirez centraal, die bekend kwam te staan als de “Night Stalker”. In de zomer van 1984 pleegde hij zijn eerste moorden en kon nog ruim een jaar ongestoord doorgaan met het verkrachten en vermoorden van mensen in Los Angeles en San Francisco. In één jaar tijd, tussen juni 1984 en augustus 1985, heeft Ramirez 13 mensen vermoord. Wie een beetje bekend is met misdaadseries weet dat seriemoordenaars vaak een bepaald slachtoffer-patroon hebben. In deze zaak verschilden de slachtoffers enorm. Het waren mannen, vrouwen, kinderen en ouderen met verschillende achtergronden uit verschillende wijken. Er zat er geen patroon in de moorden, wat ervoor zorgde dat het voor de politie haast onmogelijk was hem op te sporen. Iedereen kon slachtoffer worden.

Ramirez was een aanbidder van de duivel en pleegde zijn moorden in naam van Satan. Hij was ervan overtuigd dat de misdaden die hij pleegde een plekje in de hel voor hem zouden verzekeren. Hij ging te werk door ’s nachts door de ramen en deuren huizen binnen te dringen, waarna hij vrouwen verkrachtte of mensen vermoordde. Daar komt de naam “Night Stalker” vandaan. Niemand in Los Angeles voelde zich nog veilig thuis. In deze documentaire kom je erachter hoe ze hem hebben gevonden.

In de eerste aflevering ontmoeten we Frank Salerno en Gil Carillo. Zij werkten destijds op de afdeling moordzaken en vertellen over hoe zij te werk gingen in de zaak. Door het gedetailleerde verhaal in chronologische volgorde te vertellen krijg je het gevoel dat je midden in het onderzoek zit. Ook door de interviews met slachtoffers, nabestaanden van slachtoffers en andere mensen die destijds werkzaam waren bij de politie krijgt de documentaire een zwaardere laag met emotie. Zij vertellen over hun gruwelijke ervaringen en het is onmogelijk om er geen rillingen van te krijgen.

De documentaire, die is geregisseerd door Tiller Russel, bestaat uit 4 afleveringen van ongeveer drie kwartier lang en is sinds 13 januari te zien.Er was veel media bij de zaak betrokken, waardoor er nu nog veel archiefbeelden te zien zijn zoals foto’s, video’s en krantenartikelen. Door de opbouwende spanning en de onverwachtse archiefbeelden en schrikmomenten zit je op het puntje van je stoel. Liefhebbers van het real crime genre zoals Making a Murderer mogen Night Stalker op Netflix dus beslist niet overslaan!

Geschreven door: Sanne van der Linden


© Alles over Series

Lees ook