Netflix serie La Casa de Papel krijgt Koreaanse versie

serie La Casa De Papel

Ben je fan van de serie La Casa de Papel? Dan is er goed nieuws! Netflix heeft namelijk een Koreaanse variant van deze populaire Spaanse serie aangekondigd!

De Koreaanse serie speelt zich af op een schiereiland en wordt geregisseerd door Kim Hong-sun, bekend van tv-drama’s als The Guest, Voice en Black. Ryu Yong-jae en zijn team, die onder andere de Netflix original serie My Holo Love en tv-serie Pyschopath Diary op hun naam hebben staan, zullen het scenario voor hun rekening nemen. De productie is een samenwerking tussen BH Entertainment en Contents Zium.Alex Pina, creator en executive producer van La casa de papel, vindt het fantastisch dat de Koreaanse makers de serie aantrekkelijk vinden om een bewerking van te maken. “Koreaanse makers hebben jarenlang hun eigen taal en audiovisuele cultuur ontwikkeld”, zegt Pina. “Net als onze serie zijn ze er in geslaagd culturele grenzen te overschrijden en bekend te worden bij duizenden kijkers over de hele wereld”.

De wereldwijde populariteit van de Spaanse serie La casa de papel, bewijst dat films en series met verschillende talen en culturen door Netflix kunnen worden verspreid en geliefd zijn bij een internationaal publiek. Netflix verwacht dat met de Koreaanse bewerking de vertrouwde verhaallijn nieuw leven wordt ingeblazen en het opnieuw wereldwijd publiek zal bereiken.

Wanneer de Koreaanse serie op Netflix zal verschijnen is nog niet duidelijk. De Spaanse versie ging in 2017 in première en houdt sinds dien de wereld in zijn greep. In april 2020 kwam het vierde seizoen uit van de Spaanstalige serie. Een maand later hadden al meer dan 65 miljoen huishoudens de afleveringen van seizoen vier gezien. Het vijfde en laatste deel van La casa de papel is momenteel in productie.

 


© Alles over Series

Lees ook