5 aanraders op Videoland voor de feestdagen

aanraders op Videoland

Rondom de feestdagen kruipen we het liefst ’s avonds als het donker wordt achter de televisie. Maar je serie is net afgelopen, wat nu? Met deze serietips heb je genoeg te bekijken. Van kerstserie tot thriller, hier zijn vijf aanraders op Videoland voor de feestdagen.

Kerst bij KoosjeAls je al de voorkeur hebt voor Nederlandse series met bekende Nederlanders en ook nog eens gek bent op kerst is Kerst bij Koosje zeker een aanrader. De serie gaat over Merel (gespeeld door Eva van de Wijdeven) dat na het overlijden van haar moeder, hotel Koosje van haar overneemt. Zij organiseert dit jaar samen met haar broers Rick (Tim Haars) en Bram (Rutger Messerschmidt) en vader Victor (Peter Blok) het jaarlijkse kerstdiner in het hotel om de traditie van haar moeder in eer te houden. Voor haar moeder was kerst namelijk de mooiste tijd van het jaar. Nu duikt er opeens een recensent op en komt haar zus ook onverwacht langs, genoeg reden voor drama dus.

Vorig jaar kwam Videoland al met een kerstserie: Kerst met de Kuijpers. Dit jaar brachten ze Kerst bij Koosje uit, allebei een ander verhaal maar allebei met vijf afleveringen van rond de twintig minuten. Je kan dus makkelijk de serie in één keer uitkijken op een vrije (kerst)middag.

Charmed

Het tweede seizoen van de fantasyserie Charmed staat pas net een paar dagen op Videoland en is daarom heerlijk om weg te kijken in deze donkere dagen. Deze serie gaat over de zussen Mel (Melonie Diaz), Maggie (Sarah Jeffery) en Macy (Madeleine Mantock). Na de dood van hun moeder komen ze er alle drie achter dat ze bijzondere krachten in zich hebben als The Charmed Ones. Naast dat ze een heks zijn hebben ze ook nog een leven als normale twintiger en moeten dit zien te combineren. Vanaf seizoen twee merk je dat de serie iets duisterder wordt, door de gevaren die op hun pad komen. Elke vrijdag zal er een nieuwe aflevering op Videoland komen. De serie Charmed is een moderne remake van de originele serie en bedacht door dezelfde makers als Jane The Virgin.

De 12 van Schouwendam

Als je op zoek bent naar een spannende serie is er De 12 van Schouwendam op Videoland. Sinds 1995 zijn er twee kinderen vermist in het Nederlandse plaatsje Schouwendam, een 16-jarig meisje en een 17-jarige jongen. Na 25 jaar komt een onbekende man het dorp ingelopen en zegt dat hij de vermiste 17-jarige jongen is, Olaf Witte (gespeeld door Gijs Naber). Nu staat het dorp voor een raadsel en vragen de inwoners  zich af wat er dan gebeurd is met het meisje dat gelijktijdig is verdwenen.

The Good Doctor

Een van de andere aanraders op Videoland is The Good Doctor. Hierin verhuist de jonge chirurg Shaun Murphy (Freddie Highmore) van het platteland naar de stad om in een ziekenhuis te werken. De chirurg heeft een autistische stoornis wat hem moeite geeft om contact te leggen met mensen maar daarnaast heeft hij ook een buitengewone medische gave. Seizoen drie van The Good Doctor zou eigenlijk in oktober uitkomen, maar was uitgesteld tot december en staat er dus nog niet zo lang op. Het begin van seizoen drie is all about love. Shaun gaat op date met collega Carly (Jasika Pruitt) en probeert uit te zoeken of er iets kan opbloeien tussen hun.

Nu of Nooit?

Een echte feelgood serie is het RTL 4 programma Nu of Nooit? dat ook te zien is op Videoland. Hierin gaat Lieke van Lexmond op zoek naar mensen van tussen de 60 en 100 jaar die in hun jongere jaren erg getalenteerd waren als danser, zanger, acteur of muzikant. Deze mensen wilden hierin een carrière bouwen, maar door omstandigheden is dat niet gelukt. In het programma gaan deze mensen met behulp van professionele coaching weer oefenen tot ze klaar zijn voor de uitvoering die ze vroeger hadden willen geven.

Geschreven door: Jara Goeijenbier
Beeld: RTL


© Alles over Series

Lees ook