5 redenen waarom de serie ‘Bridgerton’ een aanrader is

seizoen 2 van Bridgerton

Het is de nieuwste, populairste serie op dit moment: Bridgerton. De serie is een romantisch kostuumdrama gebaseerd op de novelles van Julia Quinn. De serie Bridgerton speelt zich af tijdens het Regency-tijdperk in 1813 en focust op het society seizoen in Londen. De Netflix-hit over de Londense elite zit vol met drama, fantastische kostuums en een flinke dosis humor. Bridgerton is echt een aanrader! Lees hier vijf redenen waarom jij deze serie moet zien.  Gossip Girl meets Pride & Prejudice

De serie Bridgerton gaat over de families Bridgerton en Featherington van de high society in de Britse hoofdstad. De twee families doen mee met het society seizoen in Londen en doen er alles aan om een partner te vinden voor hun kinderen. Ondertussen houdt de mysterieuze Lady Whistledown, via haar krant, iedereen van de upper class op de hoogte van de laatste roddels. Wie het persoon achter Lady Whistledown is kom je vanzelf achter…

In Bridgerton is de stem van Julie Andrews te horen, want zij is de stem van Lady Whistledown. Julie Andrews is bekend van The Sound of Music, Mary Poppins en The Princess Diaries. De stem en krant van Lady Whistledown geeft echt een negentien-eeuwse Gossip Girl gevoel. Dis als je fan bent van Gossip Girl of van de verfilmde boeken van Jane Austen is Bridgerton echt iets voor jou!

The Duke Simon

Simon Basset, ook wel de the Duke of Hastings, is zeker een reden waarom je Bridgerton moet bingen. Simon wordt gespeeld door Regé-Jean Page en is geen straf om naar te kijken (want hij is namelijk heel knap!). De geheimzinnige Duke of Hastings valt in de serie op Daphne (gespeeld door Phoebe Dynevor), de oudste dochter van de familie Bridgerton. In de serie zijn er veel romantische scènes tussen de twee. Daarnaast kom je veel te weten over het trieste verleden van Simon en zijn er flashbacks te zien. De 30-jarige Regé-Jean Page is ook te zien in de series Roots en For The People. En hij speelt in de film Sylvie’s Love die januari 2020 is uitgekomen. Deze film is te zien op Amazon Prime.

De moderne muziek

Je zou denken, in zo’n kostuumdrama zijn alleen maar klassieke, oude muziek te horen. Maar in Bridgerton is dit niet het geval. In de nieuwe serie zijn allemaal moderne pop liedjes verweven in klassieke muziek. De setting is dan in 1813, maar de muziek komt uit 2017 tot 2019. Liedjes als Thank u, next van Ariana Grande en Bad Guy van Billie Eilish komen voor in Bridgerton.

serie Bridgerton

Eloise Bridgerton

Ze is dan niet de oudste dochter van de rijke familie Bridgerton, maar wel de tofste van de familie. Eloise, gespeeld door Claudia Jessie, is dé powervrouw in de serie Bridgerton. Ze is een feminist en is eigenlijk in de verkeerde tijd geboren. Eloise is in de serie een soort Sherlock Holmes, die het persoon achter Lady Whistledown zoekt. In opdracht van Queen Charlotte zoekt Eloise op haar eigen manier naar Lady Whistledown en moet ze moeilijke keuzes maken.

serie Bridgerton

Shondaland

Ben je nog steeds niet overtuigd om Bridgerton te kijken? Misschien is deze laatste reden wel waarom jij graag deze serie wil zien. Bridgerton is een serie geproduceerd door de bekende Shona Rimes van Shondaland. Shonda Rimes is bekend van de succesvolle series Grey’s Anatomy, How To Get Away With Murder en Scandal. Of het net zo’n groot succes wordt als deze serie weten we natuurlijk nog niet. Maar wij vinden Bridgerton echt een aanrader! Het is een perfecte serie om in één keer te bingen tijdens het weekend met je vriendin of moeder.

Heb je Bridgerton gekeken en wil je een andere serie zien? Misschien is Tiny Pretty Things iets voor jou!

Door: Isabelle Welling
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook