Deze week op Videoland – 26 maart tot 1 april

op Videoland

In de laatste week van maart weer tijd voor een paar nieuwe knallers op Videoland! In de thriller Mr. Mercedes keert een gepensioneerde politierechercheur terug voor een pijnlijke onopgeloste zaak. Verder duiken we in de historie en technologie achter de ruimtevaart en kunnen we lachen of onszelf verbazen over het zangtalent van een aantal bekende Nederlanders!

Zondag 25 maart
It takes 2
Of Gordon en Jamai nou het meest fijne koppel is om voor het eerst voor te gaan zingen weet ik eerlijk gezegd niet. Je weet in elke geval wel waar je aan toe bent. In It takes 2 gaan een aantal bekende Nederlanders het toch proberen. Denk je dat Jörgen Rayman, Leo Alkemade of Marieke Elzinga kunnen zingen? Zelf denken ze in ieder geval van wel! Op het podium laten ze Nederland kennis maken met hun onontdekte zangtalent.

Woensdag 28 maart
Monchhichi
Ken jij deze poppetjes nog? Deze oeroude Amerikaanse serie over de Japanse speelgoedpoppetjes zal bij velen toch een nostalgisch gevoel wekken. Monchhichi is een Japanse speelgoedlijn van de fabrikant Sekiguchi . De Amerikaanse tekenfilmserie gaat over de aapachtige wezentjes die leven in het bos van Monchia. Ze leven hoog in de bomen, ver boven de wolken onder leiding van de magische stamleider Wizzar, die toverspreuken en drankjes kan verzinnen om al hun vijanden te verslaan. Deze week begint het eerste seizoen, bestaande uit vijf korte afleveringen.Woensdag 28 maart
De indrukwekkende ontwikkeling van de ruimtevaart
Kun jij het je voorstellen dat je midden in de nacht met het hele gezin opstaat om voor te televisie te zitten en te zien hoe de eerste mensen op de maan landen? Bijna iedereen vanaf de veertig kan het zich nog wel herinneren. Eigenlijk is het ook wel heel bijzonder om zo ver in de ruimte te kunnen reizen. In de serie De indrukwekkende ontwikkeling van de ruimtevaart kun je het verhaal zien achter Apollo, de Space Shuttle en NASA’s eerste robotmissie naar Mars. Ingenieurs, astronauten en zeldzaam archiefmateriaal onthullen de kanppe prestaties van de ontdekkingstocht in de ruimte. Seizoen 1 kent zes afleveringen van ongeveer drie kwartier.

Donderdag 29 maart
Mr. Mercedes
Voormalig rechercheur Bill Hodges (Brendan Gleeson) heeft het in de serie Mr. Mercedes jaren na zijn pensioen nog altijd moeilijk met een onopgeloste zaak. In die zaak rijdt seriemoordenaar Harry Treadaway als een gek in op een groepje werkzoekenden op een jobbeurs. Politierechercheur Hodges krijgt de zaak, maar zonder succes. Dat valt hem zo zwaar, dat hij er jaren na zijn pensioen zelfs aan denkt om er een einde aan te maken. Als de ’Mercedes-killer’ hem belt om het laatste zetje te geven verandert er iets in Hodges. Hij gaat weer op onderzoek uit en doet er alles aan om te voorkomen dat er nieuwe moorden ontstaan.

Ook al benieuwd wat Videoland te bieden heeft in de nieuwe maand april? Houd de website goed in de gaten want het nieuwe overzicht komt eraan!

Geschreven door: Rick van de Lustgraaf
Beeld: RTL


© Alles over Series

Lees ook