Netflix Kijktip: ‘Conversations with a Killer’

Conversations with a Killer

Dertig jaar na de executie van Ted Bundy komt Netflix met een nieuwe true crime-serie. Nog nooit eerder vertoonde geluids- en beeldfragmenten schetsen een portret van een van de meest beruchte seriemoordenaars van Amerika. De vierdelige documentaire Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes staat nu online.

Ted Bundy werd op 24 januari 1989 geëxecuteerd voor drie moorden uit de jaren zeventig, hij wordt er van verdacht veel meer op zijn geweten te hebben. Na twee ontsnappingen uit de gevangenis, kreeg Ted Bundy in de gevangenis van Florida de elektrische stoel. Twee journalisten verzamelden de laatste dagen voor de executie meer dan honderd uur interviewmateriaal. Na tien jaar te hebben ontkend, bekend Bundy vlak voor zijn dood meer dan dertig jonge vrouwen te hebben vermoord. In de gesprekken zie je hoe het hem zo lang is gelukt uit handen van de politie te blijven. Hij zou ze hebben gekidnapped en verkracht. Bundy onthoofdde minstens 12 van hen en bewaarde de hoofden als aandenken.De heftige documentaire Conversations with a Killer is van de handen van Academy Award genomineerde regisseur Joe Berlinger. Netflix waarschuwt om de ijzingwekkende serie niet alleen te kijken. De kille manier waarop Bundy praat over zijn daden is gruwelijk.

De charismatische seriemoordenaar gebruikte zijn looks om het vertrouwen van zijn slachtoffers te vinden. Hij deed zich voor als kwetsbare man, met een arm in een mitella, die hulp nodig had, of als politieagent. Hij vroeg zijn slachtoffers om hulp en bracht ze naar een afgelegen plek om zo zijn slag te slaan.
Carol DaRonch is een van de tientallen vrouwen die ten prooi viel aan de bruutheid van Bundy. Ze wist te ontsnappen en doet haar verhaal in The Ted Bundy Tapes.

Met de waargebeurde documentaire Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes geeft Netflix ons met nooit eerder vertoonde interviews, archiefbeelden en geluidsopnamen vanuit de dodencel een inzicht in de gestoorde geest van Bundy. Durf jij te kijken?

Door: Rosemarijn Zandt
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook