Netflix kondigt tien nieuwe Europese original- titels aan

serie La Casa De Papel

Netflix wil zich blijven richten op lokale markten en kondigde daarom tien nieuwe Europese projecten. Deze bestaan uit zeven original series waaronder de eerste Nederlandse.

Series als Dark (Duitsland), Suburra (Italië), Las Chicas del Cable (Spanje) en Black Mirror (Verenigd Koninkrijk) hebben het goed gedaan en bewijzen dat goede content lokaal én globaal resoneert. Zo genereerde Dark na het debuut afgelopen december onverwachts een grote fanschare in landen als Chili, Bangladesh en Canada. Voor ieder uur dat men in Duitsland naar de serie keek, werd er internationaal negen uur gekeken.

“Wij geloven dat goede storytelling geen grenzen kent. Als verhalen uit verschillende landen, talen en culturen een wereldwijd platform vinden met als enige begrenzing de verbeelding van de makers, dan ontstaan er unieke, maar tevens universele verhalen die we globaal omarmen.” zegt Ted Sarandos, Chief Content Officer bij Netflix.De tien nieuwe Europese projecten bestaan uit: de eerste Nederlandse original (Nederland), Mortel (Frankrijk), The Wave (Duitsland), een nieuwe Italiaanse original (Italië), La Casa de Papel – deel 3 (Spanje), The English Game (Verenigd Koninkrijk), Turn Up Charlie (Verenigd Koninkrijk); twee documentaires – een Franse docu-serie en The Staircase (Franse productie opgenomen in de VS), en de film Rimetti a Noi i Nostri Debiti (Italië).

Sarandos voegt toe: “Met de 100 Europese projecten die we dit jaar lanceren, bieden we een stem aan Europees entertainment door lokale gepassioneerde content creators een wereldwijd platform te bieden om hun visie te delen. Tegelijkertijd bieden we consumenten over de hele wereld unieke en diverse verhalen om te ontdekken, en om altijd en overal van te genieten onafhankelijk van hun locatie, taal of afkomst. En dit is pas het begin van onze reis.”


© Alles over Series

Lees ook