Nieuw op Netflix in week 10: onze serietips

Netflix serietips

Heb je ongeveer alle series op Netflix al gekeken? En ben je opzoek naar iets nieuws, maar weet je niet zo goed wat je nou eigenlijk echt wil kijken? Dan ben je hier op het goede adres. Want ook deze week voegt Netflix een hoop toe aan het aanbod. Wij hebben een paar Netflix serietips voor je op een rijtje gezet.

Collateral

Vanaf 9 maart is de nieuwe miniserie Collateral te zien op Netflix. Het BBC-programma bestaat uit drie afleveringen en speelt zich over vier dagen af. In Zuid Londen wordt de jonge man Abdullah Asif doodgeschoten tijdens het bezorgen van een pizza. De koppige detective inspecteur Kip Glaspie krijgt de leiding over de zaak en is sceptisch. De detective weigert te geloven dat het incident een willekeurige daad van geweld is en is vastberaden het tot op de bodem uit te zoeken. Kip gaat achter de mensenhandelaren aan die achter de liquidatie zitten en ontdekt op deze manier dat er sprake is van een bizarre samenzweringstheorie.De spannende serie bevat de bekende charme van een goede Britse detective. Doordat de serie maar over 4 dagen gaat, is de spanningsopbouw interessant. Het verhaal gaat op deze manier heel langzaam, maar niet vervelend langzaam. De sfeer is te vergelijken met de detective The Fall. De koppige, strenge vrouwelijke hoofdrol lijkt een wederkerend patroon in het Britse detective genre. Misschien niet vernieuwend, maar een sterke vrouwelijke hoofdrol blijft plezierig om naar de kijken.

Geïnteresseerd? Kijk hier onder de trailer.

Jessica Jones

Het tweede seizoen van de ultra spannende Marvel serie Jessica Jones, is vanaf 8 maart te zien op Netflix. Jessica Jones keert terug als privédetective in haar thuisstad New York. Jones heeft besloten een nieuwe zaak op te pakken en laat de slechterik Kilgrave achter in seizoen 1. Daarnaast gaat de serie dit seizoen meer in op de origine van Jessica Jones. Hoe is ze geworden hoe ze nu is? Waar komen haar superkrachten nou echt vandaan? Een rode draad in het verhaal zijn geheimen. Geheimen van Jones en de mensen om haar heen komen tot leven en worden ontrafeld.

Of het tweede seizoen net zo’n groot succes wordt als de eerste, is nog maar de vraag. Het wegvallen van de geliefde slechterik Kilgrave is bij veel critici een minpuntje. Het tweede seizoen wordt gemengd ontvangen. In tegenstelling tot het vlotte eerste seizoen, gaat seizoen twee een stuk trager. Maar niet getreurd, de afleveringen hebben nog steeds een goede spanningsopbouw en de vertolking van Jones door Krysten Ritter blijft een feest om naar te kijken.

Nieuwsgierig? Hieronder kan je de trailer kijken.

Love

De alternatieve ‘romcom’ serie Love, komt 9 maart met een derde seizoen terug op Netflix. En het derde seizoen zal dan ook gelijk de laatste zijn. We volgen wederom het liefdesverhaal van Gus en Mickey. Na een lange, gecompliceerde en warrige opbouw van hun relatie, hebben ze eindelijk de stap naar monogame relatie durven zetten. Normaal gesproken zou een vaste relatie het einde zijn van een verhaal, maar in het derde seizoen van Love is het een begin. Een begin van een verhaal wat de kijker laat zien dat liefde ontzettend gecompliceerd kan zijn, maar ook heel erg simpel.

Love laat in het derde seizoen de realistische kant van een langdurige relatie zien. Juist dat realistische beeld van de liefde is verfrissend. De fijne chemie tussen Gus en Mickey is nog steeds sterk aanwezig en door de introductie van nieuwe personages blijft de serie vernieuwen.

Geschreven door: Rosa Wierda
Beeld: Netflix

 

 


© Alles over Series

Lees ook