5 redenen waarom je The Mandalorian moet kijken

redenen waarom je The Mandalorian moet kijken

Ben je op zoek naar een nieuwe serie om te bingen? Houd je van waanzinnige shootouts en indrukwekkende verhalen in een galaxy far far away? Dan is The Mandalorian op Disney+ voor jou! De wereldberoemde Star Wars hitserie van bekroond regisseur Jon Favreau verdient een plaats op ieders watchlist! Ook voor mensen die Star Wars nog nooit hebben gezien, is dit een aanrader! Hier volgen 5 redenen waarom je The Mandalorian moet kijken.

Niet alleen voor fans van Star Wars

De ‘Mandalorian’, kortweg ‘Mando’, is een koelbloedige premiejager die zich door niets en niemand laat weerhouden van zijn credits. Tot een mysterieuze opdrachtgever hem op het spoor zet van een nogal onwaarschijnlijke vondst, die zijn hele leven op zijn kop zal zetten. Zijn avontuur brengt Mando naar allerlei wetteloze planeten, waar hij verschillende mensen ontmoet die hem helpen op zijn missie. The Mandalorian is voor fans uiteraard goed herkenbaar als een ware Star Wars serie. Zo komen bekende planeten voorbij als Ryloth en Tatooine, en krijgt Mando te maken met typische wezens als Jawa’s, Tuskens en Gonk droids. Maar ook voor mensen die niet bekend zijn met Star Wars is deze serie een echte aanrader. The Mandalorian wordt betiteld als een Star Wars serie, waardoor mensen vaak bij voorbaat afknappen. Maar omdat de serie een geheel nieuw verhaal heeft, hoef je de Star Wars films niet te hebben zien om The Mandalorian goed te kunnen volgen. 

Natuurlijk zijn er geweldige blaster shootouts en space battles als in Star Wars, maar over het algemeen zet The Mandalorian een heel andere toon. Waar Star Wars een typische science fiction is met helden en hun intergalactische strijd tegen het kwaad, volgen we bij The Mandalorian een naamloze, zwaarbewapende einzelgänger. De serie heeft daarbij meer weg van een kruising tussen een goede western en boeiende samoeraifilm, maar dan met laserpistolen.

Nieuwe episode, nieuw avontuur

Iedere episode van The Mandalorian neemt ons weer mee op een geheel nieuw avontuur. De serie heeft wel een lopende lijn, maar in principe vertelt elke aflevering zijn eigen verhaal. Het begint allemaal op Nevarro, de thuisplaneet van de premiejagersgilde waar Mando voor werkt. Een bepaalde missie brengt hem naar allerlei werelden, waar hij steeds weer nieuwe mensen leert kennen. De ene keer wordt hij bedreigd, wat leidt tot een bloedstollende shootout. De andere keer wordt hij gevraagd om de vrede te bewaren in een pittoresk vissersdorpje. Die veelzijdigheid in The Mandalorian zorgt ervoor dat de serie nooit saai wordt en er is voor ieder wat wils.

redenen waarom je The Mandalorian moet kijken

De Mandalorian

Mando is tijdens zijn avontuur vooral op zoek naar zijn ware ik. Hij is een koelbloedige premiejager, maar heeft ook een zachte kant. Hij is zeker geen superheld, maar ook geen schurk. Mandalorians hebben als code dat hun helm nooit mag worden afgezet, waar Mando zich aan houdt. Dat betekent dat wij als kijker zijn gezicht niet kunnen zien, we kunnen niet altijd even makkelijk aflezen wat hij denkt of voelt. Mando is eigenlijk net als wij. Niet alles wat hij doet is per definitie goed of fout. Ook wint hij niet elke strijd die hij aangaat, hij is niet onschendbaar. Mando doet simpelweg zijn best om te overleven in een chaotische Melkweg. Dat maakt hem een karakter waar mensen zich goed in kunnen verplaatsen.

The Mandalorian

Baby Yoda!

Wellicht de meest belangrijke reden om The Mandalorian te kijken is de aandoenlijke Baby Yoda. Net wat Mando nodig heeft, een kleine groene deugniet om hem het leven zuur te maken. In de serie wordt het wezentje ‘The Child’ genoemd, maar op internet veroverde hij al snel onze harten en werd hij razend populair onder de naam Baby Yoda. Mando had het al moeilijk genoeg, zonder zo’n groen krengetje om zich heen. Hoewel het draakje vaak voor problemen zorgt, is Mando toch blij dat hij er is en wij als publiek ook.

Om verwarring te voorkomen…Baby Yoda is NIET de jongere versie van Yoda, de meest wijze Jedi meester uit de films. Hij is wel hetzelfde soort wezen, wat ons doet vermoeden dat hij net zo krachtig en wijs zou kunnen zijn als zijn naamgenoot. Hij heeft nog wel veel te leren…

Familie

Tot slot in de redenen waarom je The Mandalorian moet kijken : The Mandalorian gaat over familie. Naast de vele bloedstollende scènes en waanzinnige gevechten, heeft de serie een heleboel hartverwarmende momenten en humor. Eigenlijk gaat het over Mando wie zich verantwoordelijk voelt voor de kleine Baby Yoda, ‘The Child’. Mando reist de Melkweg af om een veilige plek te vinden voor het kleine mannetje. Onderweg vormt Mando een band met allerlei mensen die hem helpen op zijn missie. Waar hij vóór zijn avontuur vooral een Mandalorian was, begint Mando zich gaandeweg steeds meer af te vragen of hij meer kan zijn. Hij is op zoek naar zijn ware zelf, terwijl hij Baby Yoda verzorgt natuurlijk. Of zorgt die kleine deugniet misschien juist voor Mando?

The Mandalorian is een mega spannende serie met een geweldig verhaal. Elke Star Wars fan zal gegarandeerd van deze serie houden, maar ook voor anderen is deze serie dus een aanrader. De feestdagen komen eraan en we moeten binnenblijven. Hét moment om het eerste én het nieuwe, tweede seizoen van The Mandalorian op Disney+ te kijken! This is the way!

Geschreven door: Julian Fillekers

Beeld: Disney+


© Alles over Series

Lees ook