Hitserie ‘Vikings’ nu ook op Netflix

Vikings seizoen

Netflix heeft een cadeautje voor het nieuwe jaar, ze hebben namelijk op nieuwjaarsdag de eerste vijf seizoenen van de hitserie Vikings op Netflix gezet. Het zesde (en laatste) seizoen wordt op dit moment uitgezonden op de Amerikaanse zender History Channel en de eerste afleveringen van seizoen zes staan ook op Ziggo Movies&Series.

Grote kans dat je weleens over de serie Vikings gehoord hebt van vrienden of familie. En als je (zoals ik) geen Ziggo Movies&Series hebt zal je dus blij zijn dat de seizoenen op Netflix komen te staan. Toen de serie voor het eerst in 2013 uitkwam in Amerika was het een groot succes voor de zender met maar liefst 6,2 miljoen kijkers volgens The TV-Files.Goed nieuws: de bebaarde mannen komen naar Netflix.Vikings, seizoen 1 t/m 5 zijn vanaf 1 januari te zien.

Pubblicato da Netflix su Venerdì 6 dicembre 2019

Maar waar gaat de serie over? Het is gebaseerd op de legende van de Viking Ragnar Lothbrok (gespeeld door Travis Fimmel). In de serie volgen we de Viking in zijn aanvallen in Engeland en zien we hem steeds meer macht krijgen. Maar er zijn natuurlijk ook altijd vijanden die de macht weer van hem willen afpakken. In de serie kun je veel actie verwachten met gevechten en veroveringen, maar ook verhaallijnen over familie en loyaliteit.

Het is nog niet bekend wanneer het laatste seizoen op Netflix komt. Wel komt Netflix met een spin-off van de serie, namelijk Vikings: Valhalla. In de spin-off is het 100 jaar later. Ook gaat het over meerdere historische, beroemde vikings (Leif Erikson, Freydis, Harald Hardrada en Willem de Veroveraar) en zal de serie 24 afleveringen lang zijn. De spin-off wordt weer gemaakt door dezelfde scenarioschrijver en producent als van Vikings, namelijk Michael Hirst (ook wel bekend van The Tudors). Volgens Channing Dungey, VP Original Series van Netflix belooft ”Vikings: Valhalla alles te zijn waar de fans van houden: actie, rijke karakters en dramatische verhalen over familie, loyaliteit en macht.”

Geschreven door: Jara Goeijenbier
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook