Netflix Kijktip: de Franse serie Lupin

serie Lupin

Op Netflix is de serie Lupin momenteel een van de meest populaire series. Lees hier waarom je deze Franse Sherlock Holmes niet mag overslaan!

In de Franstalige serie volgen we het verhaal van Assane Diop, gespeeld door Omar Sy (bekend van Intouchables). Hij vlucht op jonge leeftijd met zijn vader naar Frankrijk, waar zijn vader een baan krijgt als chauffeur van een rijke zakenman, maar wordt op een gegeven moment beschuldigd van het stelen van een ketting. Assane, die inmiddels als conciërge werkt in het Louver, komt erachter dat zijn vader onschuldig was.Tijdens zijn werk laat hij zijn oog vallen op een waardevolle ketting, de ketting waarvan zijn vader werd beschuldigd hem gestolen te hebben. 25 jaar na de dood van zijn vader neemt hij het besluit om wraak te nemen. Hij maakt een uitgebreid plan om de ketting in handen te krijgen en neemt een voorbeeld aan Arsène Lupin, een dief uit een boek dat hij ooit kreeg van zijn vader. Als charmante, goedgeklede crimineel weet hij het Louvre binnen te dringen om het grote misdrijf te plegen, maar steelt hij ook genoeg harten en zet hij als gentleman zijn talenten in om gestolen sieraden van vrouwen terug te vinden.

De serie is geïnspireerd door de gelijknamige boekenreeks van Maurice Leblanc. Hij schreef van 1905 tot 1939 boeken over een slimme, goedgeklede inbreker. Hij pleegt misdaden om het onrecht recht te zetten en is meester in vermommen. Leblanc omschreef de avonturen van Arsène als een goedopgeleide, sympathieke gentleman-dief die een meester is in het om de tuin leiden van gezagsdragers.

Lupin is voor de Fransen geen onbekende. Hij is een legende in Frankrijk, net als dat Sherlock Holmes dat in Engeland is. Het doet dan ook een beetje denken aan de serie “Sherlock”, daarin zien we tot in detail hoe zaken worden opgelost en wat hij ziet dat andere niet zien.

Het is duidelijk te zien dat er in de spannende serie veel gevoel is voor de details van het verhaal. Van de bijzondere en bekende Franse Locaties tot de modieuze kleding van de hoofrolspelers. Assane Diop ziet er altijd stijlvol uit. Ook maken ze gebruik van trucs die op slimme wijze gefilmd zijn en is de inbraak in het Louvre tot in de puntjes gepland. Ondanks dat het een Franstalige serie is kun je, door middel van de flashbacks naar zijn jeugd en de spannende verhaallijn, de sfeer die wordt neergezet helemaal voelen en is de serie goed te volgen.

De serie is bedacht en geschreven door George Kay, hij werkte al eerder samen met Netflix aan de serie “Criminal: United Kingdom”, en is geregisseerd door Louis Leterrier die Now You See Me en The Incredible Hulk regisseerde. Naast Omar Sy spelen ook Ludivine Sagnier, Clotilde Hesmé en Nicole Garcia in de serie.

Netflix heeft besloten het eerste seizoen van de serie Lupin in tweeën te delen. Het eerste deel staat sinds 8 januari op de streamingdienst en bestaat uit 5 afleveringen. Netflix heeft eerder series ook al op deze wijze uitgebracht. Als Lupin hetzelfde schema volgt kunnen we de laatste vijf afleveringen rond april verwachten. Ook na het tweede deel van seizoen 1 worden er nieuwe seizoenen verwacht van de succesvolle serie.

Geschreven door: Sanne van der Linden


© Alles over Series

Lees ook