10 topseries op Amazon Prime Video

Nu Amazon.nl is gestart kan je gratis Amazon Prime Video uitproberen en betaal je na die eerste maand 2.99. Maar welke series zijn erop te zien? Hier een overzicht van 10 goede series op Amazon Prime Video!

Carnival Row
Carnival Row is een Amerikaanse neo-noir fantasy web-televisieserie gecreëerd door René Echevarria en Travis Beacham. In de hoofdrollen zien we niemand minder dan Orlando Bloom (dat is alweer een tijdje geleden!) en Cara Delevingne. De serie speelt zich af in een stad waar verschillende bevolkingsgroepen maar moeizaam en met groot wantrouwen samenleven. Er is een seriemoordenaar actief en Orlando Bloom speelt politie-inspecteur Rycroft Philostrate. Hij is verliefd op de fae Vignette Stonemoss, gespeeld door Delevingne.

The Man In The High Castle
Wat was er gebeurd als Hitler en zijn bondgenoten de Tweede Oorlog gewonnen hadden? Dat is het uitgangspunt van Philip K. Dicks The Man in the High Castle. Er zijn in totaal vier seizoenen te kijken van deze serie.series op Amazon Prime Video

Star Trek: Picard
In Star Trek: Picard neemt Sir Patrick Stewart de rol van Picard weer op zich. Hij heeft vreemde dromen over Data en iets met ‘dochter’. Hij besluit op zoek te gaan naar het antwoord op deze droom en er ontvouwt zich een heftig avontuur.

The Marvelous Mrs. Maisel
Zin in een luchtige serie die makkelijk wegkijkt? Dan is The Marvelous Mrs. Maisel een echte aanrader. Dit vertelt het verhaal van een huisvrouw in de jaren ’50 die nadat haar man haar verlaat een comedian wordt. De hoofdrol wordt gespeeld door Rachel Brosnahan, die je misschien nog kent uit House of Cards. Zij speelt de rol geweldig en won hiervoor dan ook meerdere prijzen.

series op Amazon Prime Video

Tom Clancy’s Jack Ryan
In Jack Ryan speelt John Krasinski de hoofdrol van de CIA-medewerker Jack Ryan. Hij moet achter een terrorist aan en nog meer problemen oplossen. Dit gaat gepaard met een hoop actie en spanning. In totaal zijn er nu twee seizoenen van deze serie met een hoog binge-gehalte.

Fleabag
Fleabag is een van de grote seriehits van dit moment. Het biedt een grappige en realistische vertelling over een moderne, jonge vrouw in Londen die wat sekscapades niet uit de weg gaat. De hoofdrol is fantastisch gespeeld door Phoebe Waller-Bridge, die hiervoor momenteel veel prijzen wint. Lees hier onze Kijktip over Fleabag.

Good Omens

Good Omens
Good Omens is een miniserie gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1990 van Terry Pratchett en Neil Gaiman. De serie draait rond de geboorte van de zoon van Satan en de inspanningen van een engel en een demon om te proberen de komende apocalyps te stoppen. Michael Sheen en David Tennant schitteren in de hoofdrollen. Een serie vol zwarte humor, scherpe dialogen en een hoog binge-gehalte.

Sneaky Pete
Giovanni Ribisi is jarenlang het meest bekend geweest als het gekke broertje van Phoebe in Friends. Maar in Sneaky Pete heeft de acteur eindelijk een hoofdrol die hem op het lijf lijkt geschreven. Hij speelt de rol van Marius, die na zijn vrijlating uit de gevangenis de identiteit overneemt van zijn celgenoot Pete. Hij besluit in te trekken bij diens lang vervreemde en nietsvermoedende familie en beland in het familiebedrijf. Hij is een crimineel die andere criminelen oppakt en daarnaast ontdekt hij het familieleven dat hij zelf nooit gekend heeft.

series op Amazon Prime Video

The Boys
In deze serie moeten zeven superhelden zich staande zien te houden in de gewone wereld. Wat gebeurt er als deze helden die supersterren zijn hun macht misbruiken?

The Purge
Was jij een fan van de The Purge- films? Dan kan je nu de tv- serie kijken, die gebaseerd is op hetzelfde principe. Gedurende 12 uur per jaar is alle moord en misdaad legaal in Amerika. In de serie volgen we verschillende personages en komen we erachter op welke wijze deze met elkaar verbonden zijn, met op de achtergrond de jaarlijkse purge.

Beeld: Amazon Prime Video


© Alles over Series

Lees ook