Netflix heeft genoeg van mensen die hun account delen

Netflix abbonnees

Netflix biedt al enkele functies voor het delen van accounts, ontworpen om mensen in één huishouden dezelfde login te laten gebruiken. Maar tijdens het presenteren van de cijfers van het derde kwartaal, liet de streamingsdienst weten dat ze accountsharing bij Netflix tegen willen gaan. Mensen van hetzelfde huishouden mogen gewoon nog samen gebruik maken van een account, maar ze willen tegengaan dat gebruikers hun login delen met andere huishoudens, vrienden of zelfs vreemden.

Dat gaat accountsharing bij Netfix binnenkort dus misschien niet meer mogelijk worden. Netflix gaf aan zich vooral te gaan richten op het analyseren van de gebruikersdata. Wordt er tegelijk gebruik gemaakt door verschillende IP-adressen of twee gebruikers op een heel verschillende geografische plaats, dan kan het zijn dat het abonnement van die gebruiker (tijdelijk) wordt opgeheven.De reden hiervoor is natuurlijk misgelopen inkomsten. Als vrienden hun login delen, hoeft er maar een persoon het abonnement te betalen. En eerlijk is eerlijk, het komt heel vaak voor. Netflix gaf aan dat als ze meer geld krijgen, ze meer eigen content te kunnen maken en dit weer kunnen aanbieden aan hun gebruikers. En Netflix is niet de enige die dit aan gaat pakken. Disney heeft bij de bekendmaking van hun streamingsdienst Disney+ aangegeven actief accountsharing op te gaan sporen en dit ook aan te zullen pakken.

Begin dit jaar kondigde het techbedrijf Synamedia al aan dat ze een nieuwe manier hadden gevonden om het delen van accounts op te sporen. De software zou in staat zijn om gegevens, zoals waar de gebruikers zijn ingelogd, te achterhalen en daarmee ook welke accounts er worden gedeeld met meerdere personen.


© Alles over Series

Lees ook