5 goede true crime series op Netflix

true crime series op Netflix

Mysterieuze verdwijningen, een moord plannen op je familie of een burenruzie die dodelijke gevolgen heeft, de meest bizarre waar gebeurde verhalen. Netflix heeft echt een mooi assortiment aan true crime series en daarom hebben wij de beste voor je op een rijtje gezet. Enjoy!

Frenemies
Deze serie gaat over vriendschappen die niet goed aflopen. Iedere aflevering wordt er een nieuwe moordzaak uitgelicht en de afleveringen duren ongeveer twintig minuten. Er zitten echt een paar hele zieke moorden tussen en wat het nog bizarder maakt is dat veel van de daders en slachtoffers nog jong waren toen het gebeurde. In deze serie worden de moordenaars niet aan het woord gelaten, wel worden de familie en vrienden van zowel de dader als het slachtoffer geïnterviewd. Aan de hand van deze interviews en reconstructies van de gebeurtenissen wordt het hele verhaal verteld, van het ontstaan van de vriendschap tot aan de moord. Deze serie laat je weer even realiseren hoe knettergek mensen kunnen zijn.
IMDb 7,7
Seizoenen: 3Mind of a Murderer
In deze serie krijg je, zoals de titel al verklapt, een kijkje in het hoofd van een moordenaar. Dr. Michelle Ward is crimineel psycholoog en gaat langs verschillende moordenaars om hen te interviewen over waarom ze nou precies gemoord hebben. Meestal heeft ze een uur om de criminelen te interviewen in de gevangenis en daarnaast worden de gebeurtenissen nagespeeld. Deze serie is bijzonder omdat je de moordenaar recht aan kijkt als kijker. Ze worden namelijk recht van voren gefilmd terwijl ze vertellen hoe ze iemand vermoord hebben. Sommige claimen nog steeds onschuldig te zijn, andere wachten op hun doodstraf en er is zelfs één man die zijn moeder vermoordde en dat gewoon toegeeft. Kortom, vet heftig. EN de afleveringen duren maar liefst 45 minuten, yay!
IMDb: 6,1 (whyy?!)
Seizoenen: 2

Fear Thy Neighbor
Weet jij eigenlijk wel wie er naast je woont? Nou, ik kan je één ding garanderen: als je deze serie hebt gezien, kijk je nooit meer hetzelfde naar je buren. Een goede buur is beter dan een verre vriend blijkt niet altijd toepasselijk te zijn. In deze serie zie je hoe burenruzies volledig uit de hand lopen en zelfs dodelijke gevolgen hebben. De vrienden en familie van de dader en slachtoffer komen aan het woord en voor de rest worden de gebeurtenissen nagespeeld. De afleveringen zijn ruim drie kwartier en behoorlijk creepy, ze geven je echt een goed beeld van hoe het is als je je niet veilig voelt in je eigen huis. Je kan het zo gek niet bedenken, het gebeurt in deze serie. En alvast sorry, als je de volgende keer niet meer op de thee durft bij buurvrouw Bep.
IMDb: 7,8
Seizoenen: 2 (op Netflix)Killer Women
Deze serie gaat alleen over vrouwen die een moord hebben begaan. Het zijn heel uiteenlopende verhalen, maar echt super gruwelijk. Echt waar, het zal je verbazen tot wat voor vreselijke dingen vrouwen in staat zijn. We denken bij moordenaars misschien sneller aan mannen, maar deze serie laat zien dat dat zeker niet altijd het geval is. In deze serie komen de daders zelf aan het woord. Je staat dus, ook bij deze serie, oog in oog met de moordenaar. Het blijft apart om naar iemand te kijken, terwijl je weet dat die persoon iemand vermoord heeft. De serie wordt gepresenteerd door Piers Morgan en hij doet ook de interviews met de vrienden en familie van de dader en het slachtoffer. Verder wordt hij ook meegenomen naar het plaatst delict en de rest wordt nagespeeld door acteurs. De moordenaars variëren van tienermeisjes tot volwassen vrouwen. De afleveringen duren 45 minuten dus maak het jezelf comfortabel, want ik persoonlijk heb ik deze echt gebinged.
IMDb: 6,6 (dat is wel een beetje karig)
Seizoenen: 2


Killer Couples
Zoals je waarschijnlijk als zag aankomen, gaat deze serie over koppels die moorden. Dat kan een getrouwd stel zijn, maar bijvoorbeeld ook twee beste vrienden. Maar hoe ontmoet iemand in godsnaam iemand anders met net zulke zieke gedachtes? En hoe beginnen ze daar dan over voor de eerste keer? Deze serie legt het allemaal haarfijn uit. In deze serie komen vrienden en familie iets minder aan bod en wordt er vooral gesproken met de professionals die het onderzoek hebben verricht. Er wordt alleen met interviews en sfeerbeelden gewerkt en er wordt dus niets nagespeeld door acteurs. De afleveringen duren ongeveer drie kwartier, maar het zijn er wel maar vier. Dus als je dit een leuke serie vindt, kun je er helaas niet zo lang van genieten.
IMDb: geen rating gevonden
Seizoenen: 1

Geschreven door: Lily Lange
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook