Netflix Kijktip: ‘The Sinner’

eerste seizoen van The Sinner

Nog maar net online en nu al een groot succes: de loeispannende serie The Sinner op Netflix. Op 7 november werden de acht afleveringen van het eerste seizoen uitgebracht. De serie wordt momenteel van alle kanten getipt en dat schept natuurlijk hoge verwachtingen. Of het deze verwachtingen ook waarmaakt? Je leest in de onze Netflix Kijktip The Sinner.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Duitse schrijfster Petra Hammesfahr. In de serie kijken we mee in het leven van de jonge moeder Cora Tannetti. Haar leventje lijkt nagenoeg perfect: ze is mooi, getrouwd met een leuke vent en samen hebben ze een schattig zoontje. Maar, hoe perfect het ook lijkt, ergens krijg je toch een beetje het gevoel dat er iets niet klopt. Dat blijkt dan ook direct in de eerste aflevering wanneer een gezellig dagje strand met het gezin uitloopt op een vreselijk drama. Van het ene op het andere moment begint Cora Tannetti, gepeeld door Jessica Biel, met een schilmes als een gek in te steken op een onbekende man.

The Sinner KijktipIn aflevering één raak je dus direct verstrikt in het mysterie. “WAAROM?” vraag je je af als kijker continu af. Het contrast is natuurlijk ook groot: van happy family naar koelbloedige moord in een tijdsbestek van slechts enkele minuten. Ik biecht het maar meteen op: binnen één luie zondag had ik alle afleveringen gezien. Een typisch gevalletje ‘bingewatchen’. Dat is niet alleen te wijden aan het feit dat ik niks te doen had die dag, maar ook zeker aan het feit dat ik de serie gewoon ontzettend spannend vond.

Cora Tannetti wordt uiteraard opgepakt na het gruwelijke incident en ze bekend alles. Toch heeft ze zelf ook geen antwoord op de grote waarom-vraag. Ze geeft namelijk aan het slachtoffer niet eens te kennen. Terwijl Cora voor tientallen jaren achter tralies verdwijnt, blijft haar omgeving als het ware in shock achter. Harry Ambrose, een sympathieke rechercheur, werkt aan de zaak en kan het maar niet loslaten. Er is namelijk geen enkel logisch motief te ontdekken. Met een paar vage oude herinneringen van Cora als houvast probeert rechercheur Ambrose samen met haar het mysterie stukje bij beetje op te lossen.

Daarnaast krijgen we af en toe ook een klein kijkje in het privéleven van de rechercheur. Hij heeft relatieproblemen met zijn vrouw en ondertussen brengt hij flink wat bezoekjes aan zijn ‘vriendin’, een soort SM-meesteres die hem vaak straft en waaraan hij onderdanig is. Achteraf gezien weet ik niet zo goed wat ik moet vinden van deze verhaallijn omdat het niet echt iets toevoegt aan het verhaal en ook niet wordt afgesloten aan het einde van de serie.

Maar, al met al: deze serie is echt het kijken waard. Het is spannend en het heeft een goede verhaallijn. En, het is weer even wat anders dan de zoveelste doorsnee misdaadserie. Zelf hou ik er altijd van als je direct in de eerste aflevering al verslingerd raakt en echt gegrepen wordt door het verhaal. Bij sommige series moet je soms echt door de eerste paar afleveringen heen zwoegen voordat het leuk word maar dat is zeker niet het geval bij The Sinner. Aanrader dus!

Netflix Kijktip The Sinner geschreven door: Britte van Erven
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook