Series om te kijken tijdens de quarantaine: Feel Good

Netflix serie Feel Good

Nu het merendeel van de Nederlanders thuis is vanwege het coronavirus, wordt er ook massaal gebruik gemaakt van streaming diensten. Na een dag thuiswerken of videobellen ontbreekt vaak de energie om door de catalogus van Netflix of Videoland te gaan bladeren. Daarom deze nieuwe tijdelijke rubriek, met een viertal series die je kunt kijken tijdens de coronacriris. De ene wat lichtvoetiger dan de andere. Deze week lichten we de nieuwe Netflix serie Feel Good uit.

Wie wel eens een relatie heeft gehad weet waarschijnlijk hoe intens dat gevoel van verliefdheid kan zijn. De leegte die er is als je even niet bij elkaar bent. Sommige mensen gaan daar beter mee om dan anderen. Weinigen zullen echter zo slecht omgaan met tijd zonder hun grote liefde dan Mae, de hoofdpersoon uit de Netflix serie

Mae is Canadees, woonachtig in Engeland, standup-komiek en voormalig drugsverslaafde. Na een optreden raakte ze aan de praat met George een jonge vrouw en de twee vallen als een blok voor elkaar. Wat volgt zijn de eerste maanden van een wervelwind relatie. Een relatie die knarsend tot stilstand komt tijdens de digitale kennismaking van de ouders van Mae met George. Als haar  moeder aan Mae vraagt of ze al een nieuwe Narcotics Anonymous groep heeft gevonden.Netflix serie Feel Good

Mae verstopt zich geschrokken op het toilet, maar het kwaad is al geschied. George weet van haar geheim, ze weet haar duistere verleden. Een verleden waar Mae absoluut geen zin in heeft om over te praten. Ze zweert hoog en laag dat ze niet meer verslaafd is en dat ze geen hulp meer nodig heeft.

Toch laat ze zich overtuigen om naar een bijeenkomst van Narcotics Anonymous te gaan, waar ze Maggie ontmoet. Maggie is een voormalig verslaafde die net als Mae niet zoveel heeft met de methodes van Narcotics Anonymous. Daarom stemt ze in om Mae haar sponsor te worden. Iemand bij wie ze terecht kan als ze het zwaar heeft.

Naar mate de serie vordert wordt duidelijk dat Mae niet afgekickt is, maar haar drugsverslaving simpelweg heeft vervangen met een andere verslaving namelijk de liefde. Wanneer ze weg is van George voelt ze zich leeg en lusteloos.

Netflix serie Feel Good

George heeft zelf ondertussen moeite met het accepteren van het feit dat ze op vrouwen valt. En dus houdt ze George weg van haar vrienden en haar vrienden weg van George. Ze vertelt dat ze een vriend heeft met de naam Jonathan Crenshaw, de reden dat ze zo vaak afwezig is. Mae die smoorverliefd is op George krijgt steeds meer moeite met hun relatie die alleen lijkt te bestaan binnen de muren van het appartement van George.

De Netflix serie Feel Good is een van de beste nieuwe series en een ideale serie om te bingen tijdens de quarantaine. Na het kijken van Feel Good voel je je letterlijk goed. De chemie tussen Mae en George is verslavend en als kijker ben je continu aan het duimen voor een gelukkige toekomst. Het is daarom een ideale ontsnapping aan de dagelijkse sleur.

Geschreven door: Max van der Heijden
Beeld: Netflix

 


© Alles over Series

Lees ook