Netflix kijktip: Perdida

Perdida

Zin om weer te beginnen aan een spannende meeslepende serie? Dan is Perdida echt is voor jou! De Spaans-Colombiaanse serie is dan een aarader. En neemt je mee in een verhaal met verdriet, het leven in de gevangenis en angst.

Het verhaal speelt zich voor een deel af in Colombia en in Valencia. En verteld allereerst het verhaal van Antonio Santos. De hoofdrolspeler laat zich in Colombia arresteren omdat hij opzoek is naar de ontvoerder van zijn dochter. Antonio komt erachter dat de kidnapper vast zin in La Grilla, een streng beveiligde gevangenis in Bogota. De dappere vader zit daar ook zijn straf uit.Angelita is de pro deo advocaat van Antonio. Zij vindt de zaak maar raar en duikt er dieper in. Na het ontdekken van Antonio’s plan biedt ze haar hulp aan. Maar Angelita kamp ook met schuldgevoelens uit het verleden. Ze neemt zichzelf de tragische dood van een cliënt nog steeds kwalijk. Als vrouwelijke advocaat in Colombia loop je altijd een stapje achter. Angelita moet haar charme in de strijd gooien om zaken te winnen. En dat niet alleen ze raakt steeds verder verwikkelt in duistere zaken voor Quitombo. Die haar cliënt is, maar ook een van de grootste drugskartels in Colombia runt.

Perdida

De Spaanse serie gaat voornamelijk over de zoektocht van Solidad die 13 jaar geleden ontvoerd werd naar Colombia. Ze leeft een prima leven maar toch voelt ze dat er iets uit haar verleden niet klopt. Ondertussen is ook Irma de ex-vrouw van Antonio vanuit Valencia naar Colombia gevlogen om hun dochter te zoeken. Dit is een begin van een spannende zoektocht van twee ouders. Waarin Antonio voor veel moeilijke keuzes komt te staan.

Perdida heeft verschillende verhaallijnen die goed in elkaar over lopen. Er wordt mooi gespeeld met het heden en het verleden. De Spaanse en Colombiaanse cultuur komt helemaal naar voren en dat maakt de serie juist zo leuk! De 11 afleveringen zijn makkelijk door te kijken en blijven goed te volgen.

Perdida is een spannende serie met veel verhaallijnen. In het begin is het lastig te volgen waar het verhaal nou precies overgaat. Omdat je de ondertiteling wel echt nodig hebt als je de Spaanse taal niet beheerst. Wegkijken is in dit geval een slecht idee. Je aandacht moet je er dus goed bijhouden. Wat niet super moeilijk is omdat de spanning er de gedurende serie in blijft.

Perdida is niet een typische misdaadserie met alleen maar drugs, en geweld. Het draait vooral om familie. De spannende en aangrijpende serie laat zien dat familie niet altijd dezelfde bloed hoeft te hebben. Dat ouders alles over hebben voor hun kind. Het is de makers van Perdida gelukt de spanningsboog hoog te houden. De acteurs zaten goed in hun rol en brachten alle emoties met geloofwaardigheid over.  Perdida maakt je vanaf de eerste aflevering nieuwsgierig naar meer.  Een echte aanrader dus!

Geschreven door: Destiny Ostiana

 

 


© Alles over Series

Lees ook