Recap: Love Island NL week 2

week 4 van Love Island

De tweede week van Love Island zit er weer op! En de afleveringen zaten weer vol gekke gebeurtenissen, kleine ruzietjes en vet veel vibes. Met in de hoofdrol een luchtgitaar, aquafitness en gezichtsmaskers. Klinkt logisch, toch? Lees hier gauw wat er allemaal gaande was in de villa deze week.

Vóór de herkoppeling zagen we dat Ray lekker aan ’t konkelen was. Hij was namelijk super sneaky bij verschillende meiden aan het peilen of ze met hem in een koppel wilden. En tegelijkertijd beloofde hij Melody dat hij haar zou kiezen. Melody, die nog steeds tot over d’r oren verliefd is op Ray, weet zich geen raad. Maar daar is superheld Daniël die het voor haar opneemt en voor haar kiest tijdens de herkoppeling. Melody safe, Valerie helaas niet. Valerie moet naar huis. Tranen met tuiten.De koppels aan het begin van de week:
Mac – Sha
Daniël – Melody
Luca – Alicia
Ziggy – Victoria
Ray – Cheyenne
Thijs – Lisa

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. En de eerste dag met nieuwe koppels begint meteen goed met een lekker ordinair spel Truth or Dare. Zo moeten Mac en Sha elkaar onderwater een kus geven en speelt Melody een erg eh… bijzondere versie van een Stevie Wonder nummer op de luchtgitaar. Misschien een tikkeltje ongemakkelijk, maar voor ons als kijker natuurlijk smullen.

De tweede dag zet Luca zichzelf even lekker in de schijnwerpers. Hij doet eerst een boekje open over zijn jeugd en de slippers die hij naar z’n hoofd kreeg gesmeten als kind. Om vervolgens een lesje aquafitness te geven. We verzinnen dit niet. Diezelfde avond komt de beeldschone nieuwe Islander Natasha in de villa en mag Daniël meteen met haar op date. Daniël is erg onder de indruk. De dames in de villa ook, ze vinden namelijk dat ze erg lang haar heeft.

Zoals we vorige week al zagen, blijkt Mac erg goed te zijn in het föhnen en knippen van haar. Inmiddels zijn alle Islanders daarvan op de hoogte en mag hij elke dag kappertje spelen. Maar daar blijft het niet bij. Hij blijkt namelijk een ware beauty-goeroe. Alle mannen in het huis lopen dankzij hem namelijk plotseling rond met gezichtsmaskertjes. Luca gaat zelfs nog een stapje verder en gebruikt de concealer van Victoria. Vinden wij helemaal niet erg. Waarom zouden mannen geen make-up mogen dragen? Niks mis met een beetje mannelijke ijdelheid.

De eerste fittie van het huis lijkt overigens een feit. Melody ging namelijk namens Sha polshoogte nemen bij Mac hoe hij over Cheyenne dacht. Stiekem natuurlijk. Maar Melody ging vervolgens meteen naar Sha om te vertellen wat Mac had gezegd. Snap jij het nog? Mac was in ieder geval niet in z’n nopjes. En Sha vervolgens ook geïrriteerd. Het favoriete Love Island-koppel lijkt te zijn gebroken. En de ene fittie lijkt wel een kettingreactie te hebben veroorzaakt, want Luca begint vervolgens een ruzie met Ray. Wat Ray nog niet weet is dat Luca later mee zal beslissen in zijn vertrek. Had ‘ie toch wat beter op z’n woorden moeten letten…

De vierde dag is net een achtbaan. Mac en Sha lijken écht klaar met elkaar te zijn. Of toch niet? En Ziggy en Victoria zijn de zogenaamde ‘Hide Away-pioniers’ als ze worden gekozen om als eerste koppel in de privé-kamer te slapen. En dan staat plotseling Monica voor de deur! Dat kan nooit goed nieuws zijn. En inderdaad, er moeten twee mensen weg. Daniël en Cheyenne hebben geluk en mogen in de villa blijven. Ray en Melody zijn iets minder lucky en moeten naar huis. Opnieuw: tranen met tuiten. Maar voor Melody misschien wel een geluk bij een ongeluk, aangezien ze thuis misschien wél de kans krijgt met Ray af te spreken?

En alsof het emotionele afscheid nooit heeft plaatsgevonden, is het tijd voor een dubbeldate! Of zelfs een vierdubbele date? De twee nieuwe mannelijke Islanders Jaimey en Jaap mogen namelijk allebei met twee dames op date. Even tussendoor: krijgen de dames nou precíes dezelfde cocktail voorgeschoteld als de vorige date? Anyway, Jaap laat meteen duidelijk weten aan z’n eerste date Sha wat zijn type is: “Ik val op meiden die niet compleet Nederlands zijn”. Maar Sha spreekt toch gewoon vloeiend Nederlands? Oh wacht, hij bedoelt dus iemand die niet zo wit is als Sneeuwwitje. Cringe. Maar Sha voelt zich gevleid. En daar gaat het om.

Lisa is tijdens de date onder de indruk van Jaimey’s blauwe ogen. Haar huidige koppelpartner Thijs is daar vet onzeker over. Alicia is ook wel onder de indruk van de nieuwe boy Jaap. Ook haar huidige partner Luca is vet onzeker. Hij gelooft namelijk niet dat Alicia’s excuus over de missende chemie een legitieme reden is. Want ja, toegeven dat je eigenlijk gewoon niet zo leuk bent is ook weer zo wat.

Dan is het tijd voor de herkoppeling *tromgeroffel*. De nieuwe koppels aan het eind van de week zijn als volgt:

Natasha – Daniël
Jaap – Sha
Jaimey – Lisa

Wat dus betekent dat Mac en Thijs er alleen voor staan.

Wie gaat er volgende week naar huis? Lukt het Thijs om Lisa voor een tweede keer terug te winnen? Zullen Jaimey’s blauwe ogen Lisa voor hem doen vallen? En zal het lange haar van Natasha lang genoeg zijn voor Daniël? We zien het allemaal volgende week!

Geschreven door: Nina Leek
Beeld: RTL


© Alles over Series

Lees ook