5 goede Scandinavische series op Netflix

Scandinavische series op Netflix

Ben jij op zoek naar nieuwe goede Scandinavische series op Netflix? Lees dan hier onze vijf aanraders, die je niet mag overslaan als je van dit genre houdt!

The Bridge
The Bridge of Bron/Broen zoals de originele titel luidt, wordt gezien als een van de beste Scandinavische series ooit gemaakt. Op de brug die Zweden en Denemarken met elkaar verbindt, wordt een levenloos lichaam aangetroffen. Omdat het lichaam op de grens van Denemarken en Zweden wordt gevonden, moeten rechercheurs uit beide landen samenwerken. De Zweedse Saga Nóren en Deense Martin Rodhe bundelen hun krachten om de seriemoordenaar te ontmaskeren. Op Videoland staat het derde seizoen van deze serie. Tegen die tijd heeft Martin afscheid genomen van Saga en moet ze de zaak alleen verder oplossen. Het is wel een minder seizoen dan de eerste twee, maar nog steeds meer dan de moeite waard.Springvloed
In Springvloed (Springfloden) is Olivia Rönning rechercheur in opleiding en moet ze als oefening een oude moordzaak bestuderen. In deze zaak draait ‘t om een onopgeloste macabere verdrinking. Maar wanneer ze ontdekt dat haar overleden vader destijds aan het onderzoek werkte, bijt ze zich helemaal vast in de zaak. Ze besluit om contact op te nemen met Tom Stilton, de hoofdonderzoeker van vijfentwintig jaar geleden. Maar dan blijkt hij spoorloos verdwenen te zijn.

The Sandhamn Murders
Deze serie is gebaseerd op de bestsellerreeks van auteur Viveca Sten. Het draait om een juriste genaamd Nora die met haar gezin in Stockholm woont, maar elke zomer brengen ze door op het eilandje Sandhamn. Het is er idyllisch tot er een moord wordt gepleegd. Politie-inspecteur Thomas Andreasson moet de zaak tot een goed einde brengen. Hij krijgt daarbij hulp van Nora. Hun samenwerking levert veel resultaat op, meer dan Thomas had kunnen vermoeden.

Wisting
Wisting is een van de meest recent toegevoegde Scandinavische series op Netflix. Het is een Noorse thrillerserie, gebaseerd op de bestsellers van Jørn Lier Horst. We reizen hiervoor af naar het stadje Larvik in het koude Noorwegen. Als er een lijk wordt gevonden met daarop DNA van een Amerikaanse seriemoordenaar stuurt de FBI twee agenten (Carie-Anne Moss & Richie Campbell) om de lokale politie onder de leiding van rechercheur William Wisting te helpen in hun onderzoek. Wistings dochter Line een journaliste, die zelf via research voor een artikel ook op het spoor is van de Amerikaanse psychopaat. Deze Scandinavische serie houdt je van begin tot eind op het puntje van je stoel.

Sorjonen
Deze Finse serie volgt rechercheur Kari Sorjonen die met zijn gezin van Helsinki naar het rustigere Lappeenranta verhuist. Hij hoopt hier meer tijd met zijn familie door te brengen. Maar wanneer hij bij aankomst al meteen aan het werk wordt gezet, komt er van die rust niks terecht. Kari moet de dood van een jonge vrouw onderzoeken.

Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook