Vijf redenen waarom je The Bold Type moet kijken

Waarom The Bold Type

Weet jij niet meer wat je na Emily in Paris moet kijken? Misschien is dan The Bold Type iets voor jou! De serie is geïnspireerd op het leven en carrière van voormalig Cosmopolitan editor-in-chief, Joanna Coles. In de vierdelige serie volg je de drie beste vriendinnen Jane, Kat en Sutton die werken op de redactie bij Scarlet, een magazine voor de moderne vrouw. De serie staat al een aantal maanden op Videoland, maar is zeker het bingen waard! Lees hier waarom je The Bold Type moet kijken!

Waarom The Bold Type

De vriendschap tussen de drie hoofdpersonages

De rode draad van de serie is de vriendschap tussen Jane Sloan (de schrijfster, gespeeld door Katie Stevens), Kat Edison (de social-media directeur, gespeeld door Aisha Dee) en Sutton Brady (de modeliefhebber, gespeeld door Meghann Fahy). Ze hebben elkaar leren kennen tijdens hun eerste werkdag en zijn sindsdien onafscheidelijk. De vriendinnen gaan samen bijvoorbeeld op triple tinder dates, drinken glazen vol met cocktails, gaan samen in bad en protesteren met de beweging ‘free the nipple’ in Central Park. Ook wanneer het minder is steunen ze elkaar door dik en dun, bijvoorbeeld bij liefdesverdriet, geldproblemen of als een van de drie een ziekenhuis bezoekt. Het is niet altijd even gezellig bij Jane, Kat en Sutton, ook zij hebben weleens een meningsverschil of ruzie. De vriendschap tussen de drie zal herkenbaar zijn voor vele vrouwen.Maatschappelijke thema’s

In The Bold Type worden veel maatschappelijke thema’s aan de haak geslagen. De serie is een weerspiegeling op onderwerpen en problemen waar de millennials van nu tegenaan lopen. Kat Edison die twijfelt aan haar seksualiteit en het onderzoekt. Fotografe Adena El Amin (gespeeld door Nikohl Boosheri) die veel problemen heeft met emigreren naar Amerika. Ook speelt racisme een rol in de serie, onder andere de beweging Black Lives Matter en de dingen die daar omheen gebeuren. Andere onderwerpen als body positivity, #MeToo en borstkanker zijn ook te zien in The Bold Type.

Waarom The Bold Type

Jacqueline Carlyle is een vrouw om naar op te kijken

De editor-in-chief van Scarlet Magazine is Jacqueline Carlyle (gespeeld door Melora Hardin) en is echt een girlboss. Ze is zeker een reden waarom je The Bold Type moet bingen! Jacqueline is druk bezig met het blad en laat zien hoe zij als powervrouw te werk gaat. Ze staat op voor haar eigen belangen, heeft een sterke mening en probeert het werkveld voor vrouwen te verbeteren. Naast de baas zijn van Jane, Kat en Sutton, is ze ook heel meegaand en behulpzaam. Als bijvoorbeeld Jane problemen heeft met haar gezondheid of liefdesleven staat Jacqueline voor haar klaar. Jacqueline is een echte powervrouw die er alles aan doet om de vrouwen van Scarlet te ondersteunen en aan te moedigen.

Waarom The Bold Type

De outfits die gedragen worden

Scarlet Magazine heeft ook een modeafdeling en dat is ook goed te zien. Iedere aflevering dragen onder andere Sutton Brady, het mode meisje van de serie, en het hoofd van de fashion afdeling Oliver Grayson (gespeeld door Stephen Conrad Moore) de meest modieuze outfits. Er komt van alles langs, van casual tot hardloopsets en zelfs trouwjurken. Er is veel inspiratie uit te halen voor vrouwen én mannen. Houd jij van mode en series als Gossip Girl? Dan ben je bij The Bold Type aan het goede adres!

 

New York

En last but not least, de stad New York. Helemaal nu in coronatijd is het fijn om soms even weg te dromen alsof je zelf aan de andere kant van de wereld bent. De mooie brede straten van New York, hippe winkels en trendy restaurants zijn allemaal te zien in The Bold Type, want de serie speelt zich daar af. Dus houd je van de sfeer van de stad New York? Kijk dan The Bold Type op Videoland! Fun fact: het lijkt net alsof het in New York is opgenomen, maar het is eigenlijk voor een groot deel in Canada opgenomen!

Wist je dat we een interview hebben gehouden met de hoofdpersonages van The Bold Type tijdens het Monte Carlo Television Festival? Het is hier te lezen.

Geschreven door: Isabelle Welling
Beeld: Prime Video


© Alles over Series

Lees ook