Kijktip: 10 leuke zomerseries

top 10 zomerseries

Speciaal voor jou hebben we een top 10 zomerseries op een rij gezet. Wat maakt een serie een top 10 zomer serie? Simpel, niet meer afleveringen dan dagen in de zomer en het moet een goede serie zijn.

De zomervakantie is begonnen, de scholen zijn dicht en misschien het kantoor ook wel. Veel vrije tijd dus, maar wat er mee te doen. Dat antwoord is simpel, series kijken natuurlijk. De zomer is de ideale tijd om oude klassiekers te bingewatchen of om nieuwe series te kijken op tijd voor de nieuwe seizoenen in september.Dus daarom hebben wij hier de top 10 zomer series in willekeurige volgorde op een rijtje gezet die je in deze hitte, zeker niet mag missen.

foto: HBO

10. Band of Brothers

Deze serie heeft maar 10 afleveringen is dus ideaal om te kijken in de zomer.  Band of Brothers is de ultieme oorlogsserie, een serie over mensen. Niet een serie over supersoldaten die op magische wijze worden gemist door iedere kogel die hen om de ogen vliegt.

Band of Brothers gaat over de leden van Easy Company. Een groep soldaten van het Amerikaanse leger. De kijker volgt de soldaten vanaf de landing in Normandië op D-Day tot het eind van de oorlog. Daarbij ligt de focus vooral op de soldaten en niet op de leidinggevenden en de politiek.

Martin Freeman en Benedict Cumberbatch
foto: BBC

9.  Sherlock

Sherlock is Sherlock Holmes in een modern jasje. Sherlock smst en belt met John Watson. Moorden worden opgelost vaak met behulp van de forensische wetenschap. En Watson houdt een blog bij over Sherlock.

Er zijn echter ook genoeg overeenkomsten, alle afleveringen zijn moderne vertalingen van de klassiekers van Arthur Conan Doyle. Watson is nog steeds soldaat en arts en samen met Sherlock woont hij nog steeds op 221B Baker Street in Londen.

foto: Fox

8. Firefly

Wie het woord cult-serie opzoekt zal waarschijnlijk Firefly zien staan. Deze serie met Nathan Fillion (bekend van Castle) in de hoofdrol hield het met 14 afleveringen vol, maar is nog steeds ontzettend populair.

Firefly gaat over de bemanning van een ruimteschip de Serenity die proberen ‘The Aliance’ een federatie van planeten te ontlopen. Ondertussen werken ze als smokkelaars en bezoeken ze nieuwe planten. Firefly combineert elementen van de western en de space-opera.

foto: HBO

7. True Detective

True Detective is een anthologie-serie. Elk seizoen volgt een eigen verhaallijn. En zijn dus makkelijk apart te kijken. In totaal heeft de serie 24 afleveringen.

Seizoen 1 speelt zich af in de staat Louisiana. Daar worden twee detectives in 1995 op een gruwelijke moordzaak gezet. In 2012 vertellen de detectives over de zaak aan twee agenten.

Tijdens de serie wordt de moordzaak opgelost en kom je er als kijker achter waarom de twee detective geen partners meer zijn.

Het tweede seizoen van de serie speelt zich af in Californië. Politie agenten onderzoeken een moord op een zakenman die betrokken was bij een grote vastgoed deal. Ook betrokken is een crimineel, die een van de agenten in zijn zak heeft. En later blijkt de zaak nog groter dan gedacht.

Martin Freeman als Lester Nygaard in Fargo Foto: Matthias Clamer/FX

6. Fargo

Van alle series in deze lijst is Fargo misschien wel het lastigst te omschrijven. Het is net als True Detective een anthologie. De serie die 3 seizoenen heeft met in totaal 30 afleveringen gaat over deceptie, intrige en moord in de koude staat Minnesota.

In grote lijn gaat Fargo over iemand die betrokken raakt bij een moord en hoe hij of zij daar mee omgaat. Alle moordzaken spelen zich af rondom het stadje Fargo. Naast de moordenaars gaat de serie ook over de politie en de lokale maffia.

foto: Netflix

5. Black Mirror

Net als de vorige twee series is ook Black-Mirror een anthologie-serie. Echter is bij deze serie iedere aflevering afzonderlijk. En iedere aflevering bied een duistere kijk op ons digitale heden of onze digitale toekomst.

Een aflevering gaat bijvoorbeeld over de Britse premier, een varken en een ontvoerde prinses. Een andere over een iets te realistisch virtual reality spel. Facebook likes als valuta. En mensen terugbrengen na de dood.

foto: BBC

4. Pride and Prejudice 

Een heerlijke Britse klassieker en de definitieve doorbraak van Colin Firth. Pride and Prejudice is de ideale zomeravond serie. Drama gecombineerd met romantiek.

De serie gaat over vijf zussen die nodig aan de man moeten, althans dat vindt hun moeder. Want alleen een man kan het landgoed waarop ze wonen erven. Centraal in het verhaal staat Elizabeth, de een na oudste en de slimste van de vijf zussen en haar romance met de ietwat arrogante Mr. Darcy.

foto: ABC

3. Twin Peaks

Het is niet altijd logisch of helder wat Twin Peaks zijn kijkers voorschotelt. Toch is Twin Peaks absoluut de moeite waard. Deze serie van David Lynch is anders dan alle andere series op deze lijst. Net zoals dat geld voor al het werk van Lynch.

De serie gaat over de eigenzinnige FBI-agent Dale Cooper die onderzoek doet naar de moord op Laura Palmer in het even zo bijzondere stadje Twin Peaks. Naarmate de serie vordert blijkt dat niet alles in Twin Peaks is het wat het lijkt.

foto: NBC

2. Freak and Geeks

Freaks en Geeks betekende de grote doorbraak van meerdere beroemde acteurs en van een succesvol regisseur. James Franco, Seth Rogen en Jason Segel beleefden allemaal hun doorbraak in Freaks and Geeks.

De serie speelt zich af op een middelbare school in de jaren 80. De school is opgesplitst in twee groepen. De Freaks en de Geeks. En behandelt typische tiener onderwerpen, zoals verliefdheid, drugs, geaccepteerd worden en pesten.

foto: HBO

1. The Leftovers

Stel je voor dat een deel van de wereldbevolking opeens verdwijnt, je vader of je zusje is er opeens niet meer. Hoe zou je daar mee omgaan. Dat is waar The Leftovers om draait.

Want in deze serie van HBO is een deel van de wereldbevolking opens verdwenen. Religies zijn uitgestorven en nieuwe cults hebben hun intrede gedaan. Een kleine waarschuwing, The Leftovers is niet de meest opwindende serie die er is, maar het is wel heel erg goed.

Door: Max van der Heijden

Beeld: HBO, BBC, Netflix, NBC

 


© Alles over Series

Lees ook