Alles over Bridgerton seizoen 2

seizoen 2 van Bridgerton

‘Dearest Readers..’ Bridgerton fans opgelet, want het volgende society seizoen staat voor de deur. De populaire Netflix-serie keert dit voorjaar terug met een nieuw seizoen. In seizoen 2 van Bridgerton volgen we het verhaal van de oudste Bridgerton: Anthony Bridgerton, gespeeld door Jonathan Bailey. In het debuutseizoen in 2020 zagen we hoe Daphne Bridgerton (de oudste zus) de ware liefde vond. Nu is het de beurt aan Anthony om zijn viscountess (burggravin) te vinden.

Let op: bevat spoilersVanaf vrijdag 25 maart op Netflix

Best bekeken serie ooit
Toen de serie in 2020 zijn debuut maakte op Netflix, bleek het een grote hit te zijn. Het historische kostuumdrama was binnen een maand al miljoenen keren bekeken. Hiermee was de serie de best bekeken serie ooit. Het verhaal speelt zich af in het Regency-tijdperk in Londen in het begin van de 19e eeuw. We volgen de familie Bridgerton en Featherington die deelnemen aan het high society leven in Londen. Het society seizoen is bedoeld om een geschikte partner te vinden voor de kinderen van de Londense elite families, maar dit gaat niet vlekkeloos. Daarnaast wordt alles en iedereen in de gaten gehouden door de mysterieuze lady Whistledown die in haar roddelkrantje geen schandaal achterwegen laat. De serie is gebaseerd op de novelles van Julia Quinn. In seizoen 2 van Bridgerton volgen we de struggles van Anthony Bridgerton, de oudste Bridgerton.

Nieuwe castleden
Dit seizoen wordt een nieuwe familie aan de ton geïntroduceerd. De familie Sharma, oftewel Kate, Edwina en Mary Sharma. De nieuwe hoofdrol van Kate Sharma, Anthony’s huwelijkskandidaat, wordt gespeeld door Sex Education actrice Simone Ashley. Kate is een eigenwijze vrouw met een sterke mening. Ze laat zich niet zomaar gek maken en zeker niet door de burggraaf Anthony Bridgerton. Edwina, het jongere zusje van Kate, wordt gespeeld door Charithra Chandran en Mary Sharma, de moeder van Kate, wordt gespeeld door Shelley Conn.

Naast de familie Sharma wordt ook Edmund Bridgerton geïntroduceerd in het nieuwe seizoen. Edmund Bridgerton is de echtgenoot van Violet Bridgerton en dus de vader van Anthony. We gaan in het tweede seizoen dus terug in tijd aangezien Edmund Bridgerton op jonge leeftijd overleed. Rupert Evans, bekend van o.a. Charmed, zal deze rol op zich nemen. Daarnaast zal Calam Lynch de rol van Theo Sharpe spelen en Rupert Young zal de rol van de mysterieuze Jack gaan spelen.

The Duke of Hastings komt niet terug
Helaas zal de Duke of Hastings, gespeeld door Regé-Jean Page, niet terugkeren in het tweede seizoen. Dit liet Netflix weten op Instagram. De reden dat hij niet terugkeert, is dat Regé-Jean Page dacht dat hij maar één seizoen de rol van de Duke zou gaan vertolken. Daarnaast is hij momenteel druk bezig met andere projecten.

De eerste beelden
Wie niet kan wachten tot 25 maart, kan alvast een sneak peek bekijken van het seizoen 2 van Bridgerton op het Youtube kanaal van Netflix. Sinds afgelopen september staat een van de eerste ontmoetingen tussen Anthony Bridgerton en Kate Sharma online. Aan de beelden te zien, wordt het weer een seizoen vol drama, liefde, humor en geweldige kostuums.

Verwachtingen
Het belooft weer een spannend en romantisch seizoen te worden met nieuwe en terugkerende castleden. Anthony’s verhaallijn zal in de spotlight staan met zijn zoektocht naar een geschikte partner en Kate zal daar een grote rol in gaan spelen. Desondanks keren ook veel oude castleden terug in seizoen 2. Zo zijn alle Bridgerton broers en zussen te zien in het nieuwe seizoen. Ook Actrice Nicola Coughlan keert terug als Penelope Featherington. Coughlan liet op Twitter weten dat de verhaallijn tussen Colin Bridgerton en Penelope Featherington doorgaat in seizoen 2. Ook lady Whistledown, ingesproken door Julia Andrews, zal niet stil blijven zitten en terugkeren voor een nieuw seizoen vol schandalen.

Geschreven door: Fleur Zonneveld
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook