Nederlandse Netflix Original Ares vanaf januari te zien

serie Ares op Netflix

Begin volgend jaar zal de gloednieuwe Nederlandse serie Ares op Netflix te zien zijn. Daarmee is Ares de allereerste Nederlandse Netflix Original ooit en zal de serie wereldwijd te streamen zijn.

Ares is een achtdelige psychologische horrorserie over beste vrienden Rosa en Jacob die worden uitgenodigd door een geheim studentengenootschap in het hart van Amsterdam. Ze geven zich over aan deze wereld vol rijkdom en macht. Maar dan blijkt deze plek gebouwd op demonische geheimen uit het Nederlandse verleden. Een plek waar zij een verschrikkelijke prijs betalen om bij de elite te horen.



Bekijk de trailer hier:

Naast de spannende trailer, licht de titel ook een klein tipje van de sluier op. Ares is namelijk de naam van een mythologisch figuur: god van de oorlog. De god Ares staat dus bekend als iemand die geniet van bloedbaden, doodskreten en volle slagvelden. Dat betekent niet veel goeds voor de hoofdpersonen Rosa en Jacob in de serie.

De hoofdrollen worden bekleed door Jade Olieberg (Hoe Overleef ik Mezelf), Tobias Kersloot (Kappen!), Lisa Smit (De Griezelbus), Robin Boissevain (Spijt!), Frieda Barnhard (Flikken Maastricht) en Rifka Lodeizen (Tonio). Ares is o.a. geproduceerd door Pieter Kuijpers, die ook Van God Los, Feuten en TBS produceerde.

serie Ares op Netflix

We horen je denken: maar was Undercover niet de eerste Nederlandse Netflix Original? Nou, niet helemaal. Deze populaire crime serie is namelijk eerst uitgezonden op Eén, een Vlaamse zender. Dus niet helemaal ‘original’ toen deze op Netflix werd uitgezonden. Daarnaast speelt Undercover zich af in België. Je zou dit dus eigenlijk niet de eerste Nederlandse, maar eerste Belgische Netflix-serie kunnen noemen. Beetje ingewikkeld allemaal, maar Ares is volgens Netflix in ieder geval écht de eerste Nederlandse Netflix Original. Eerste of niet, wij kunnen in ieder geval niet wachten op het eerste bloedstollende seizoen.

serie Ares op Netflix

Vanaf 17 januari 2020 kun je het hele seizoen van Ares op Netflix streamen.

Geschreven door: Nina Leek
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook