Recap: Love Island NL week 3

week 4 van Love Island

Week 3 van Love Island is een feit. Natuurlijk zaten de afleveringen weer vol spanning en sensatie, maar ook vooral veel tranen. Lees gauw verder om te zien wat je hebt gemist deze week!

Deze week begint rustig, maar dat blijkt later toch stilte voor de storm te zijn. We zien wel dat Alicia laat weten dat ze haar koppelpartner Luca misschien iets te ijdel vindt. Maar misschien had ze dan beter mee kunnen doen aan Expeditie Robinson en niet Love Island.Dan krijgen we het spel ‘Going Commando’ voor de kiezen. De mannen leggen halfnaakt een parcours af om uiteindelijk de vrouwen te bevrijden. Die overigens ook halfnaakt zijn. Zó classy! Elke man mag hun vrouwelijke koppelpartner bevrijden, maar Thijs staat er alleen voor. Hij mag daarom kiezen welke van de dames hij van haar boeien ontdoet. Hij kiest natuurlijk voor Lisa. Om haar vervolgens voor de neus van haar huidige partner Jaimey keihard op d’r bek te pakken. Thijs steekt zijn interesse voor haar in ieder geval niet onder stoelen of banken.

Maar dan volgt al gauw de grote plot twist die voor één groot huilfestijn zorgt. Er komt namelijk een herkoppeling. En niet zomaar eentje. Want de nieuwe koppels (Sha – Jaap, Mac – Cheyenne en Jaimey – Lisa) zijn namelijk safe. Wat inhoudt dat Luca en Thijs, die al vanaf het begin in de villa zaten, overblijven. Thijs is uiteindelijk de ongelukkige en moet afscheid nemen. Het is een emotioneel afscheid en hij laat weten ‘de liefde van z’n leven’ te hebben gevonden in de villa. Even voor de duidelijkheid: hij heeft het over Lisa.

De koppels zijn nu dus:
Sha – Jaap
Mac – Cheyenne
Jaimey – Lisa
Alicia – Luca
Ziggy – Victoria
Daniël – Natasha

Het romantische ontbijtje de ochtend erna, voelt onwennige na al die tranen van de avond ervoor. Maar wat misschien nóg onwenniger voelt, is de ongemakkelijke gesprekken tussen Sha en Jaap. Het lijkt wel alsof ze de hele tijd moeten benoemen hoe ‘gezellig’ ze het vinden met elkaar. Hoe vaker ze dit benoemen, hoe minder je ze gelooft. “Ik vind het heel gezellig met je.” “Ja ik ook.” “Ja, écht gezellig.” “Ja vind ik ook.” Juist.

De volgende dag mogen de mannen op een groepsdate. En wat gaan ze doen? Natuurlijk. Bier drinken. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Want er staan plotseling twee nieuwe dames voor de deur: Gabriella en Laura. Laura laat weten dat ze Daniël wel zit zitten en Gabriella is hierheen gekomen voor Luca. Luca is op slag verliefd. En Gabriella ook. Vervolgens gaat iedereen ‘proosten op de liefde’. Moest vast van de productie.

Ondanks dat Alicia de ijdele Luca in het begin van de aflevering niet zo zag zitten, is ze plotseling wel heel erg van slag nu hij het met een nieuwe chick de villa komt binnenlopen. Na het ‘high five’ drama dat ze eerder hadden, voelt ze zich opnieuw gepasseerd. En dat maakt Gabriella weer verdrietig, omdat ze zich niet de boeman wil voelen. Hoe zal dit aflopen?

Al met al wordt het dus weer spannend volgende week. Want hoe zal de herkoppeling eraan toe gaan? Wil Jaimey bij Lisa blijven nadat zij heeft toegegeven Thijs (die nu weg is) toch wel heel leuk te vinden? En is het koppel Luca en Alicia nog safe? We zien het volgende week!

Geschreven door: Nina Leek
Beeld: RTL


© Alles over Series

Lees ook