Deze series kunnen we verwachten in 2021

series van 2021

Nu er licht aan het einde van de coronatunnel lijkt te schijnen kunnen we uitkijken naar een nieuw jaar met uiteraard nieuwe series. Van reboots en sequels tot oscarwinnende acteurs die op het streamingdoek verschijnen. Wij geven je uiteraard vast een kleine preview op de series van 2021 waar wij naar uitkijken.

Colin in Black and White (Netflix)
Het verhaal over American football-speler Colin Kaepernick, die tijdens het Amerikaanse volkslied op een knie ging zitten om een statement tegenover racisme te maken, zal aankomend jaar op Netflix verschijnen. Het scriptedrama met zes afleveringen beschrijft zijn adolescente leven, met de nadruk op zijn middelbare schooljaren en de acts en ervaringen die hem ertoe brachten de activist te worden die hij nu is. Kaepernick zal verschijnen als zichzelf en als de verteller van het drama.Dad, Stop Embarrassing Me (Netflix)
Twee decennia na zijn laatste vaste rol in een serie keert Oscarwinnaar Jamie Foxx terug naar de televisie in deze scriptkomedie, geïnspireerd op de relatie met zijn dochter Corinne. In de serie speelt Foxx meerdere personages tegenover Kyla-Drew (die Corrine speelt). Er is verder nog niet zoveel over de inhoud bekend, maar met Jamie Foxx in de hoofdrol kunnen we zeker uitkijken naar hilarische komedie.

Underground Railroad (Amazon)
Moonlight Oscarwinnaar Barry Jenkins verfilmt Colson Whitehead’s Pulitzer Prize-winnende roman als een serie die de reis van een jonge vrouw beschrijft terwijl ze een wanhopige poging doet voor haar vrijheid in het vooroorlogse zuiden. Nadat ze haar plantage in Georgia is ontsnapt door de geruchten over de Underground Railroad ontdekt ze een spoorweg vol ingenieurs en conducteurs, samen met een geheim netwerk van sporen en tunnels onder de zuidelijke grond. Nieuwkomer Thuso Mbedu schittert als Cora.

Generation (HBO Max)
Goed, we weten dat er nieuwe afleveringen van Gossip Girl en Pretty Little Liars aankomen. Maar in 2021 kunnen we een nieuwe, 10-delige dramaserie verwachten over een groep middelbare scholieren die de moderne seksualiteit (inclusief hulpmiddelen) onderzoeken en hun diepgewortelde overtuigingen over het leven, de liefde en hun gezin in hun conservatieve gemeenschap op de proef stellen.

Shadow and Bone (Netflix)
Shadow and Bone, een live-actieserie gebaseerd op Leigh Bardugo’s fantasy-avonturenreeks, wordt in april 2021 uitgebracht met Eric Heisserer als regisseur. Heisserer schreef scenario’s voor producties als de voor Oscar genomineerde Arrival en Bird Box. Het verhaal speelt zich af in een wereld die in tweeën wordt gedeeld door een enorme barrière van eeuwige duisternis, waar onnatuurlijke wezens zich tegoed doen aan menselijk vlees, en volgt Alina Starkov, een jonge soldaat en burger van het door Rusland geïnspireerde koninkrijk Ravka. Ze ontdekt onverwacht een kracht die haar beste vriend zou kunnen redden en uiteindelijk haar land zou kunnen verenigen.

The Friends reunion special (HBO Max)
Waar kijken we met z’n allen nog meer naar uit dan de reünie van Friends? Technisch gezien hoort deze special niet in deze lijst thuis, omdat het geen nieuwe serie zal worden. Maar we kunnen niet wachten om Rachel, Monica, Phoebe, Ross, Chandler en natuurlijk Joey nog één keer samen te zien in een laatste aflevering.

Inventing Anna (Netflix)
Shonda Rhimes maakt haar schrijf- en showrunningdebuut voor Netflix met dit drama gebaseerd op een verhaal over een New Yorks tijdschrift uit 2018 over een neppe Duitse erfgename die zich een weg baant door de maatschappij in New York. Een journaliste van het tijdschrift onderzoekt de zaak van de Duitse Anna Delvey, de Instagram-legende die als erfgenaam de harten van de sociale elite van New York stal.

Lisey’s Story (Apple TV)
Oscarwinnaar Julianne Moore schittert in de serie, gebaseerd op Stephen King’s horror-romance bestseller uit 2006, over een vrouw die beseft dat haar overleden echtgenoot die niet blijkt te zijn wat ze geloofde. King zal zelf alle acht afleveringen van de thriller schrijven waarin hij opnieuw samenwerkt met uitvoerend producer J.J. Abrams.

The Mighty Ducks: Game Changers (Disney+)
Na alle ellende van 2020 kunnen we met z’n allen wel een komische familieserie gebruiken. Een van de series van 2021 waar we naar uit kijken voor wat licht vermaak is The Mighty Ducks: Game Changers. Lauren Graham speelt een ouder die, nadat haar kind meerdere malen wordt afgewezen, een eigen ijshockeyteam opzet en daarvoor de geroemde Gordon Bombay terug op het ijs krijgt om hun te coachen.

Nine Perfect Strangers (Hulu)
Voor Big Little Lies fans is dit een van de series van 2021 om het meest naar uit te kijken. Het is namelijk gebaseerd op een boek van dezelfde schrijfster, Liane Moriarty. David E. Kelley werkt opnieuw samen met Nicole Kidman, die schittert als een vrouw die een wellnesscentrum runt, op een missie om de geest en het lichaam van negen vreemden nieuw leven in te blazen. De met sterren bezaaide cast bestaat uit Melissa McCarthy, Luke Evans, Michael Shannon, Manny Jacinto, Regina Hall en Samara Weaving.

Loki (Disney+)
Zoals alle Marvel-projecten, zijn de exacte details van de aankomende serie die draait om de tijdloze avonturen van Thors slechte broer strikt vertrouwelijk. In de trailer van Loki zien we Tom Hiddleston opnieuw genieten van zijn rol terwijl hij tussen vreemde planeten en onverklaarbare tijden huppelt.

Geschreven door: Melvin Merkenij


© Alles over Series

Lees ook