Alles over de serie The Good Doctor

The Good Doctor

Wie kan er nog meer niet wachten om Freddie Highmore te zien schitteren als Shaun Murphy. Na dat het eerste seizoen van The Good Doctor uitkwam en een groot succes werd, is aankomende week al het vierde deel van The Good Doctor te zien op Videoland. Lees hier alles over de serie The Good Doctor om helemaal up to date te zijn voor het vierde van de serie.

Shaun is een jonge chirurg met autisme. Het is een hele slimme jongen die maar een ding wil en dat is dokter worden. Met wat hulp van zijn mentor Glassman mag hij in een ziekenhuis werken waar hij samen met andere chirurgen in opleiding het vak leert te verbeteren. Het eerste seizoen van The Good Doctor was erg interessant omdat je niet vaak een chirurg met autisme voorbij ziet komen. Shaun is slim maar door zijn autisme vindt hij het lastig om goed na te denken in stresssituaties. Hij kan moeilijk omgaan met lastige situaties en mensen die hem niet begrijpen kunnen heel erg met hem gaan botsen. In het tweede seizoen worden de personages die veel tijd met Shaun doorbrengen verdiept. Dr Glassman bijvoorbeeld, hoofd van het ziekenhuis waar Shaun gaat werken. Al snel komt het bestuur erachter dat Shaun te veel op Glasman leunt. Shaun moet bewijzen dat hij zelfstandiger kan zijn.Het verhaal van The Good Doctor gaat niet alleen maar over een chirurg met autisme. Het gaat ook over verhalen van patiënten met soms een goede of slechte afloop. Om vriendschappen en over liefde. Shaun was eerst alleen maar gericht op zijn werk. Maar gaandeweg maakt hij vriendschappen leert hij om hun te geven. En komt in een relatie terecht. En natuurlijk gaat dit Shaun niet makkelijk af maar hij zet door bij elke tegenslag. En niet alleen samen met de mensen om hem heen.

De autistische Shaun Murphy wordt gespeeld door een oude bekende genaamd Freddie Highmore. Deze acteur zou je kunnen herkennen van de populaire kinderfilm Sjakie en de Chocoladefabriek. Freddie heeft al meerdere awards gewonnen met zijn films en heeft met grote namen samengewerkt zoals Johnny Depp. De cast wordt versterkt door o.a.  Antonia Thomas, Richard Schiff, Nicholas Gonzalez, Hill Harper, Page Spara. Goede acteurs die gemaakt zijn voor de rollen.

De serie is geproduceerd door ABC Signature Samen met David Shore hebben ze The Good Doctor gemaakt. De makers willen met deze serie ook een boodschap naar voren brengen. De serie is voor mensen die zich op valt voor manier achtergesteld voelen in het dagelijks leven of op de werkvloer. Het is een meeslepende serie met verschillende verhaallijnen. Om elk seizoen boeiend te houden. Bedenken de makers elke keer weer een nieuwe invalshoek die de kijkers laat verrassen.

Ben je benieuwd? Kijk dan alle seizoenen op Videoland. Sinds 8 Februari is ook het vierde deel te zien!

Geschreven door: Destiny Ostiana


© Alles over Series

Lees ook