Deze week op Videoland – 28 november tot 3 december

Videoland

De week is weer doormidden en dat betekent dat bekend is wat we op Videoland mogen verwachten. Welke nieuwe series, seizoenen en afleveringen Videoland deze week in de etalage zet, lees je hier.

Peaky Blinders – seizoen 3
Vanaf: 2 december
Deze Britse gangsterserie, gaat over de bende Peaky Blinders. Deze bende maakt de straten van Birmingham kort na de Eerste Wereldoorlog onveilig onder leiding van Tommy Shelby (Cillian Murphy). Shelby probeert gelijktijdig de maatschappelijke ladder te beklimmen met zijn bende. In het derde seizoen komt ook Tom Hardy weer voorbij in een superleuke bijrol!

Amerika in Kleur – seizoen 1
Vanaf: 28 november
Deze serie korte documentaires van RTL Z behandelt de Verenigde Staten tussen de jaren ’20 en ’60, de tijd waarin het land zich ontwikkelde tot supermacht. In de vijf afleveringen staat telkens een ander decennium centraal, en worden de teksten ondersteund met archiefbeelden. Deze archiefbeelden zijn door nieuwe technologieën voor het eerst in kleur te zien.American Crime – seizoenen 1 en 2
Vanaf: 1 december
Deze Amerikaanse misdaadserie waarbij jaarlijks een andere locatie en andere hoofdrolspelers zijn, maar waar de achterliggende gedachte hetzelfde blijft: focus op de Amerikaanse manier van leven en de werking van het strafrecht laten zien.

Niet alleen komende week zal Videoland nieuwe series en seizoenen van series beschikbaar maken, ook in november zijn ze druk bezig geweest om het aanbod uit te breiden. Dit zijn de belangrijkste recente toevoegingen.

The Handmaid's Tale Videoland

The Handsmaid’s Tale – seizoen 1
Op het gelijknamige boek van Margaret Atwood gebaseerde serie die plaatsvindt in het dystopische Gilead, een totalitaire samenleving die vroeger deel was van de Verenigde Staten. Het kampt met een kelderend geboortecijfer en natuurrampen, en een van de weinige vruchtbare vrouwen is Offred, die slechts twee doelen heeft: overleven en haar afgenomen dochter vinden.

Hawaii Five-O – seizoenen 1 tot en met 6
Deze politieserie speelt zich af op Hawaii en focust zich op Steve McGarrett (Alex O’Loughlin), die na jaren terugkomt op het eiland om de moordenaar van zijn vader te zoeken. Hij krijgt van de Gouveneur de kans om zijn eigen opsporingsteam, genaamd Five-0, op te zetten.

Quantico – seizoen 2
In deze serie wordt er een kijkje genomen op de opleidingsacademie van de Amerikaanse inlichtingendienst FBI. De deelnemers worden vooraf uitgebreid gescreend en onderzocht, dus niemand verwacht dat er een verdachte van terrorisme in de klas zit.

Genoeg leuke series dus om de laatste novemberdagen mee door te komen!

Geschreven door: Bjorn Smit
Beeld: BBC, Videoland


© Alles over Series

Lees ook